Ak si tento tip osvojíte, nabíjanie hodiniek by vás už nemalo (až tak) iritovať.

Na trhu nájdete smart hodinky, ktoré treba nabíjať každý deň, ale aj také, ktoré netreba nabíjať takmer vôbec, ak im doprajete dostatok slnečného svetla. Bez ohľadu na to, ako často musíte nabíjať vaše hodinky, tento spôsob nabíjania považujem za najlepší a zároveň aj najpohodlnejší.

Je to veľmi jednoduché – hodinky si dajte na nabíjačku, keď idete do sprchy a pokúste sa udržiavať ich batériu v rozmedzí 30 až 70 % (plus/mínus 10 %).

Tento tip prináša niekoľko výhod:

  • naučíte sa pravidelne kontrolovať stav batérie hodiniek, takže by sa vám nemalo stať, že sa hodinky vybijú
  • efektívne využijete čas, keď hodinky nemáte na ruke (ak sa s nimi nesprchujete)
  • udržiavanie batérie v rozmedzí okolo 30 % až 70 – 80 % je z hľadiska jej opotrebovávania lepšie, ako keď hodinky nabíjate z takmer vybitého stavu na 100 %
  • hodinky budete síce dávať na nabíjačku častejšie, ako keby ste ich nabíjali z 0 % na 100 %, avšak samotné nabíjania budú kratšie a predĺžite si zdravie batérie
Samsung Galaxy Watch UltraZdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy Watch Ultra

V súvislosti s častejším a kratším nabíjaním je vhodné pripomenúť, že pojem nabíjací cyklus, s ktorým sa môžete stretnúť, znamená úplné vybitie batérie – nemusí však zodpovedať jednému nabitiu. Môže sa napríklad stať, že v jeden deň miniete polovicu energie batérie v hodinkách a potom batériu znova doplna nabijete. Ak by ste to isté spravili aj ďalší deň, počítalo by sa to ako jeden nabíjací cyklus, nie dva.

Vyššie uvedeným spôsobom si nabíjam aj Apple Watch Ultra 2 aj Garmin hodinky. Apple Watch Ultra dávam na nabíjačku takmer každý deň na necelú polhodinu, vo veľkej väčšine prípadov to viem zladiť so sprchou. Garmin hodinky dávam na nabíjačku počas sprchovania raz za pár dní – keď sa zostávajúca kapacita batérie pohybuje na úrovni 30 % a menej.

Je jasné, že túto metódu nabíjania nebude možné aplikovať vždy. Občasné nabitie z takmer vybitého stavu na 100 % hodinkám neuškodí. Pokiaľ to však situácia umožňuje, pokúste sa udržiavať batériu v rozmedzí 20 – 30 % až 70 – 80 %.

Garmin Forerunner 165Zdroj: TOUCHIT
Garmin Forerunner 165

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit