Aktualizáciu dostali aj konkurenčné TicWatch Pro 5.

Softvérová podpora hodiniek so systémom Wear OS sa postupne zlepšuje. Spoločnosť Mobvoi oznámila začiatkom septembra veľkú aktualizáciu na Wear OS 4 pre hodinky TicWatch Pro 5 a teraz táto verzia operačného systému prichádza aj do hodiniek Xiaomi Watch 2. Informovali o tom používatelia v skupine na Facebooku.

Hodinky Xiaomi Watch 2 prišli na trh koncom februára 2024. Ide o najlacnejšie hodinky so systémom Wear OS, ktoré si môžete kúpiť na Slovensku. Ich cena štartovala na úrovni 189 eur, dnes stoja iba 129 eur. Xiaomi Watch 2 ponúkajú 1,43-palcový AMOLED displej s rozlíšením 466 × 466 a procesor Snapdragon W5+ Gen 1, ktorý dopĺňa 2 GB RAM a 32 GB úložisko.

Xiaomi Watch 2 prišli na trh so systémom Wear OS 3.5. Aktualizácia na Wear OS 4 je príjemným, avšak očakávaným bonusom. A to aj napriek tomu, že Xiaomi v dobe uvedenia hodiniek na trh nešpecifikovalo dĺžku softvérovej podpory a že Wear OS 4 je v podstate už rok starý systém.

Aktualizácia na Wear OS 4 je distribuovaná postupne, takže môže trvať niekoľko dní až týždňov, kým ju dostanú aj vaše hodinky. Dá sa predpokladať, že rovnakú aktualizáciu už dostávajú, resp. v blízkej budúcnosti dostanú, aj hodinky Xiaomi Watch 2 Pro.

Aj napriek tomu, že sa softvérová podpora Wear OS hodiniek zlepšuje, stále je v tomto segmente cítiť určité rozdelenie na „prémiové“ a „tie ostatné“ hodinky. Konkurenčné modely Pixel Watch 1 a 2 a Samsung Galaxy Watch 4, 5 a 6 už dostávajú, resp. čoskoro dostanú aktualizáciu na Wear OS 5.

Zdroj: Facebook

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit