Mobilná aplikácia ponúkne vynovený dizajn, ktorý je prehľadnejší a kladie väčší dôraz na dôležité funkcie.

Hodinky značky Amazfit sa tešia veľkej obľube medzi používateľmi zo Slovenska a Česka, ale aj na celom svete. Dôvodom je najmä atraktívny pomer cena/dizajn/funkcie, vďaka čomu Amazfit už niekoľko rokov okupuje popredné miesta, pokiaľ zvažujete kúpu smart hodiniek v cene do 100, 200 a 300 eur.

Hodinky tejto značky sledujem a testujem už niekoľko rokov a musím uznať, že ich kvalita sa za posledné roky citeľne zvýšila. Či už ide o presnosť merania GPS a tepu alebo o funkcie, ktoré tieto hodinky ponúkajú.

V tomto smere dávam do pozornosti moju recenziu na hodinky Amazfit Balance a stručné predstavenie najnovších Amazfit T-Rex 3, ktorých recenziu finalizujem.

Nová aplikácia Zepp k smart hodinkám AmazfitZdroj: TOUCHIT
Nová aplikácia Zepp k smart hodinkám Amazfit

Aplikácia Zepp verzia 9

Amazfit hodinky čoskoro prídu s veľkou zmenou, ktorá sa týka mobilnej aplikácie Zepp pre Android a iOS. Tá v blízkej budúcnosti dostane dôležitú aktualizáciu s úplne novým dizajnom. Beta verziu novej aplikácie som si vyskúšal a môžem sa tak podeliť o prvé dojmy z jej používania.

Aktuálna verzia aplikácie Zepp (verzia 8) obsahuje na domovskej obrazovke až príliš veľa informácií vo forme samostatných dlaždíc, čo môže niektorých používateľov pliesť. S príchodom verzie 9 sa to zmení. Nový dizajn prináša rozdelenie do štyroch základných častí – celkový prehľad, pripravenosť (vyhodnocuje sa regenerácia), spánok a (fyzická) námaha.

V rámci celkového prehľadu máte okamžitý prehľad o kvalite spánku za poslednú noc, o vašej pripravenosti a o odporúčanej námahe, ktorú by ste mali vykonať v rámci daného dňa. Aplikácia Zepp na tejto obrazovke zobrazuje aj textové odporúčania a ponúka informácie o všetkých kľúčových parametroch, ako je regenerácia, pokojový tep, variabilita srdcového tepu, tréningové zaťaženie a forma a ďalšie informácie.

Nová aplikácia Zepp k smart hodinkám AmazfitZdroj: TOUCHIT
Nová aplikácia Zepp k smart hodinkám Amazfit

Dôraz na vyhodnocovanie pripravenosti, spánku a fyzickej námahy

Obrazovka Pripravenosť ponúka bližšie informácie o parametroch, na základe ktorých sa vyhodnocuje vaša regenerácia a pripravenosť na ďalší deň. K dispozícii sú tiež grafy, ktoré ponúkajú rýchly prehľad o tom, ako sa tieto parametre menili za posledný týždeň.

Obrazovka Spánok obsahuje detailné informácie o jednotlivých parametroch, ktoré sa vyhodnocujú počas spánku. Aj v tomto prípade sú k dispozícii grafy s dátami za posledný týždeň.

Obrazovka Námaha vyhodnocuje fyzickú aktivitu a poskytuje spätnú väzbu k vašim tréningom. Výborné je, že do úvahy sa berú nielen aktivity, ktoré ste si manuálne monitorovali, ale aj aktivita, ktorú ste vykonali počas dňa mimo tréningov. Na tejto obrazovke vidíte aj odporúčanú aktivitu na daný deň z hľadiska intenzity, srdcového tepu a trvania. A samozrejme, nemôžu chýbať grafy, ktoré pokrývajú vývoj za posledný týždeň.

Nová aplikácia Zepp k smart hodinkám AmazfitZdroj: TOUCHIT
Nová aplikácia Zepp k smart hodinkám Amazfit

Nastavenia hodiniek hneď poruke

Súčasťou nového dizajnu je aj samostatná obrazovka s rýchlym prístupom k nastaveniam vašich hodiniek. Táto obrazovka bola v minulosti trochu skrytá a niektorí používatelia ju museli doslova hľadať. V prípade nového dizajnu je hneď poruke – nachádza sa v pravom spodnom rohu.

Aplikácia Zepp je naďalej dostupná aj v slovenčine. Všimol som si pár slov, ktoré neboli preložené správne z hľadiska kontextu, v ktorom sú použité. Tieto chyby som nahlásil.

Nový dizajn hodnotím pozitívne. Je možné, že sa na základe spätnej väzby od používateľov beta verzie ešte mierne zmení, avšak razantné zmeny neočakávam.

Je cítiť, že Amazfit sa chce odlíšiť od priamej konkurencie (Huawei, Xiaomi) a snaží sa viac zamerať na funkcie, ktoré môžu byť pre používateľov prínosom z hľadiska tréningového procesu alebo zdravého životného štýlu so zameraním na pravidelnú aktivitu. Amazfit sa v tomto smere snaží konkurovať riešeniam značiek Garmin a Fitbit.

Nová aplikácia Zepp k smart hodinkám AmazfitZdroj: TOUCHIT
Nová aplikácia Zepp k smart hodinkám Amazfit
Nová aplikácia Zepp k smart hodinkám AmazfitZdroj: TOUCHIT
Nová aplikácia Zepp k smart hodinkám Amazfit

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit