Aktualizácia na watchOS 11 prinesie automatické sledovanie spánku.

Apple Watch sú najobľúbenejšie a najpredávanejšie smart hodinky na svete. Vynikajú kombináciou smart funkcií a skvelou presnosťou zabudovaných senzorov, ktorými Apple Watch konkurujú športovým hodinkám od Garminu a ďalších značiek – a v niektorých aspektoch ich aj predbiehajú.

Aj napriek tomu však nie sú bezchybné a jedna z najčastejších výčitiek smerovala k funkcii na sledovanie spánku. To síce patrí medzi najpresnejšie v segmente smart hodiniek, avšak, aby vám táto funkcia fungovala korektne, musíte Apple Watch prepnúť do režimu spánku. V opačnom prípade vám ho nezaznamená. Hodinky od Applu takisto nevedia automaticky zaznamenať zdriemnutia.

Riešením týchto nedostatkov sú viaceré aplikácie tretích strán. S príchodom aktualizácie na watchOS 11 sa však situácia zmení – Apple Watch budú konečne podporovať automatické sledovanie spánku a zdriemnutí. Nebudete musieť aktivovať spánkový režim a hodinky aj napriek tomu dokážu správne zaznamenať spánok.

Na novinku upozornil Max Weinbach na sociálnej sieti X.com. Weinbach si nainštaloval vývojársku beta verziu systému watchOS 11, ktorá je už dostupná na stiahnutie, a otestoval funkciu na monitorovanie spánku. Potvrdil, že Apple Watch s watchOS 11 automaticky zaznamenávajú aj spánok aj zdriemnutia.

Finálna verzia systému watchOS 11, ktorá bude určená pre širokú verejnosť, bude dostupná na stiahnutie na jeseň 2024.

Zdroj: Max Weinbach/X.com

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit