Nie je to kvôli tomu, že by kopíroval Apple.

Galaxy Watch Ultra sú najprémiovejšie a najlepšie smart hodinky, ktoré Samsung doteraz vyrobil. Zaujmú atypickým hranatým dizajnom s okrúhlym displejom a vo výbave majú viacero užitočných medzigeneračných zlepšení – rýchlejší procesor, presnejší senzor tepu a dvojpásmové GPS pre presnejší a spoľahlivejší záznam polohy počas vonkajšieho cvičenia.

Hranatý dizajn hodiniek je praktický najmä z toho hľadiska, že umožňuje výrobcovi zakomponovať viac komponentov, resp. väčšie súčiastky v porovnaní s okrúhlymi hodinkami. A ak by vás zaujímalo, ako vyzerajú Galaxy Watch Ultra zvnútra, Samsung zverejnil dve oficiálne fotografie, ktoré to detailne prezrádzajú.

Na fotkách môžete vidieť jednotlivé súčiastky, ako sú základná doska, batéria, displej s jasom až 3000 nitov, zadný kryt, optický senzor tepu a aj fyzickú lunetu, ktorá však bohužiaľ nie je otočná.

Samsung Galaxy Watch UltraZdroj: Samsung
Samsung Galaxy Watch Ultra
Samsung Galaxy Watch UltraZdroj: Samsung
Samsung Galaxy Watch Ultra

Prečo je remienok oranžový?

Na fotkách je použitý oranžový remienok, ktorý Samsung hojne využíva aj v rámci marketingovej komunikácie. Zlé jazyky by povedali, že Samsung túto farbu odkopíroval od Applu, avšak faktom je, že oranžovým remienkom disponovali už staré Samsung Galaxy Gear V7000.

Dôvod, prečo je oranžový remienok taký obľúbený, vysvetlili dizajnéri spoločnosti Samsung portálu sammobile. Ide o tzv. Safery orange farbu, ktorá je dobre viditeľná, vyniká a odlišuje sa od okolia. Táto farba sa využíva po celom svete na bezpečnostných a poľovníckych zariadeniach, na staveniskách a podobne.

Je to tá istá farba, ktorú môžete vidieť aj na dopravných kužeľoch a výstražných značkách.

Samsung Galaxy Watch UltraZdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy Watch Ultra

Zdroj: Samsung, sammobile

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit