Nový materiál by mohol priniesť živšie farebné verzie a nižšiu cenu.

Apple Watch SE 3. generácie by mohli byť z plastu. S touto informáciou prišiel pred týždňami Mark Gurman vo svojom tradičnom týždňovom prehľade noviniek zo zákulisia spoločnosti Apple. Vtedy vysvetľoval toto rozhodnutie tým, že plast pomôže znížiť cenu hodiniek, aby mohli lepšie konkurovať cenovo atraktívnejším hodinkám so systémom Wear OS.

V najnovšom vydaní svojho newslettera Power On túto myšlienku rozvinul ďalej. Okrem toho, že by plastové Apple Watch SE mohli byť lacnejšie, môžu byť atraktívnejšie aj pre deti a pre mladšiu generáciu všeobecne. Či už kvôli nižšej cene, plastovej konštrukcii alebo kvôli tomu, že by mohli byť dostupné v nových a živších farbách.

Gurman vysvetľuje, že pre mnohých rodičov sú Apple Watch atraktívnou alternatívou k smartfónu. Môžu im nastaviť mobilnú konektivitu a byť s deťmi v kontakte.

Faktom je, že Apple má aj špeciálnu webovú stránku, ktorá popisuje, prečo sú Apple Watch ideálne pre deti. Cenovo dostupnejšie a plastové Apple Watch SE dávajú v tomto kontexte ešte väčší zmysel. Počkajte si teda na septembrové predstavenie novej generácie hodiniek od Applu.

Zdroj: Power On

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit