Problém sa netýka všetkých kusov.

Samsung pred pár dňami spustil predaj svojich najnovších smart hodiniek Galaxy Watch Ultra a Galaxy Watch7, ktoré prinášajú rýchlejší procesor (aktuálne najlepší v segmente Wear OS hodiniek), zlepšený senzor tepu a konečne aj dvojpásmové GPS.

Zdá sa však, že kórejský výrobca sa nevyhol chybám v úvodnej verzii softvéru hodiniek. Viacerí používatelia hodiniek Galaxy Watch7 sa sťažujú na ich zlú výdrž, ktorá sa pohybuje na úrovni poldňa. Takáto výdrž na jedno nabitie je neakceptovateľná, avšak je zrejmé, že nejde o zámer výrobcu, ale skôr o dôsledok nejakej chyby softvéru. Hodinky by totiž mali vydržať fungovať na jedno nabitie aspoň deň, ak nie viac.

Portál androidcentral informuje, že viacerí používatelia medzičasom kontaktovali Samsung, ktorý sa vyjadril, že už identifikoval príčinu zlej výdrže hodiniek a chybu opraví prostredníctvom softvérovej aktualizácie.

V približne rovnakom čase sa objavila aj prvá aktualizácia hodiniek Galaxy Watch7 a Galaxy Watch Ultra, o ktorej informoval portál sammobile. Aktualizácia je zatiaľ dostupná iba v niektorých regiónoch a hoci prináša aj zlepšenie stability hodiniek, nie je známe, či opravuje aj chybu, ktorá spôsobuje zlú výdrž.

V redakcii sme zatiaľ hodinky Galaxy Watch7 netestovali. K dispozícii sme mali Galaxy Watch Ultra, ktoré v rámci aktívneho používania (neustále meranie tepu, GPS aktivita cca 1 až 2 hodiny denne, zapnutý always-on displej) vydržali niečo cez 2 dni. Čitateľovi Imhovi vydržia Ultry cca 3 až 3,5 dňa pri bežnom používaní bez GPS, bez aktívneho cvičenia a s manuálnym meraním tepu a stresu.

Samsung Galaxy Watch Ultra a Galaxy Watch7Zdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy Watch Ultra a Galaxy Watch7

Zdroj: androidcentral, sammobile

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit