Výrobca zlepšil odolnosť aj dizajn, pridal prémiové materiály, zdokonalil eSIM funkcionalitu a pridal nové zdravotné funkcie.

Doplnené: Recenziu na Huawei Watch 4 Pro si môžete prečítať TU.

Huawei spustil predaj smart hodinkiek Huawei Watch 4 a Watch 4 Pro na Slovensku. Tieto hodinky priamo nadväzujú na modely Huawei Watch 3 (Pro) z júla 2021. Nová generácia prináša mierne zlepšený dizajn, zdokonalenú eSIM funkcionalitu a tiež nové zdravotné funkcie.

Hodinky Huawei Watch 4 (základný aj Pro model) majú 1,5-palcový LTPO AMOLED displej s rozlíšením 466 × 466 pixelov. Rámik okolo displeja je v porovnaní s predchádzajúcou generáciou tenší o 17 % v prípade modelu Watch 4 Pro, resp. až o 23 % v prípade základného modelu.

Verzia Pro dostala do výbavy odolnejšiu titánovú zliatinu, z ktorej je vyrobené puzdro hodiniek. Pre porovnanie, veľká väčšina smart hodiniek s titánovou konštrukciou, ktoré si dnes môžete kúpiť, využíva titánovú zliatinu 2. stupňa. V prípade Huawei Watch 4 Pro je použitá odolnejšia zliatina 4. stupňa.

Hodinky tiež ponúkajú sférické zafírové sklíčko a v balení je kožený alebo titánový remienok. Základný model má konštrukciu z nehrdzavejúcej ocele, 3D zakrivené sklo a gumený remienok.

Huawei Watch 4 ProZdroj: TOUCHIT
Huawei Watch 4 Pro

Nové zdravotné funkcie

Huawei Watch 4 (Pro) poháňa procesor Snapdragon Wear 5100 v kombinácii s 2 GB RAM a 32 GB úložiskom. Hodinky disponujú odolnosťou voči vode a prachu na úrovni IP68 a majú aj odolnosť voči vode na úrovni 5 ATM. Podobne ako Watch GT 3 Pro spĺňajú certifikáciu EN 13319, ktorá garantuje, že sa s hodinkami môžete reálne potápať do hĺbky 30 metrov.

Vo výbave nových hodiniek od Huawei nájdete tradičnú výbavu zdravotných funkcií a viac ako 100 športových režimov vrátane bežeckých funkcií, generovania bežeckého tréningového plánu a vyhodnocovania bežeckých schopností. K dispozícii je tiež monitorovanie teploty vody či kompas pre potápanie.

Huawei Watch 4 (Pro) využívajú optický senzor tepu TruSeen 5.0+, ktorý Huawei použil vo svojich hodinkách radu Watch GT 3. Tento senzor tepu patrí medzi najpresnejšie na trhu. Novinkou je tzv. One-touch meranie, ktoré vám v priebehu minúty zmeria EKG, tep, okysličenie krvi, stres, teplotu, tuhosť tepien a kvalitu dýchania – stačí priložiť prst k spodnému bočnému tlačidlu.

Väčšinu z týchto funkcií už ponúkali aj Huawei Watch GT 3 Pro a Huawei Watch Ultimate, avšak iba vo forme samostatných meraní. Analýza kvality dýchania je úplne nová funkcia.

Huawei Watch 4 ProZdroj: TOUCHIT
Huawei Watch 4 Pro

Zdokonalená eSIM funkcionalita

Hlavný rozdiel medzi hodinkami Huawei Watch a Huawei Watch GT spočíva v hardvéri, ktorý je v prípade Huawei Watch výkonnejší. Operačný systém HarmonyOS vďaka tomu ponúka viac funkcií, lepšiu podporu aplikácií tretích strán a tiež aj eSIM funkcionalitu.

Huawei zlepšil aj túto vlastnosť a hodinky dokážu konečne plnohodnotne fungovať ako samostatné zariadenie – nielen z hľadiska telefonických hovorov, ale aj z hľadiska prijímania a odosielania SMS správ, čo bol jeden z hlavných nedostatkov hodiniek Watch 3 (Pro).

K dispozícii je tiež podpora pre zdieľané číslo (jedno číslo v hodinkách aj v telefóne), avšak táto funkcia vyžaduje podporu aj zo strany telekomunikačného operátora. Na Slovensku túto technológiu zatiaľ neponúka nikto.

Huawei Watch 4 ProZdroj: TOUCHIT
Huawei Watch 4 Pro

Výdrž až 4,5 dňa v štandardnom režime a 21 dní v režime dlhej výdrže

Huawei Watch 4 majú výdrž batérie až 3 dni v štandardnom režime, resp. až 14 dní v režime dlhej výdrže batérie, v rámci ktorého sú niektoré funkcie obmedzené, resp. deaktivované. V prípade Huawei Watch 4 Pro je výdrž až 4,5 dňa v štandardnom režime, resp. až 21 dní v režime dlhej výdrže.

Huawei Watch 4 s gumeným remienkom sú v predaji na Slovensku od 12. júna 2023 za cenu 449 eur u vybraných maloobchodných predajcov a v Telekome.

Huawei Watch Pro stoja 549 eur vo verzii s koženým remienkom a 699 eur vo verzii s titánovým remienkom. Dostupné sú u vybraných maloobchodných predajcov.

Ak si ktorékoľvek z hodiniek zakúpite do 25. júna 2023 u vybraných maloobchodných partnerov, získate u predajcu promo kód na zľavu vo výške 85 eur. Detailné podmienky nájdete na oficiálnych stránkach predajcov.

Huawei Watch 4 ProZdroj: Huawei
Sir Mo Farah s hodinkami Huawei Watch 4 Pro

Zdroj: Huawei

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit