Používatelia volali po tejto funkcii už niekoľko rokov.

Doplnené 5. septembra 2024: Google oficiálne potvrdil, že offline mapy budú čoskoro k dispozícii pre všetky smart hodinky so systémom Wear OS 3 a novším. Ďalšie informácie som doplnil priamo do článku.

Google si pripravil príjemné prekvapenie pre všetkých používateľov, ktorí by chceli mať v smart hodinkách so systémom Wear OS uložené offline mapy. Spoločne s oznámením hodiniek Pixel Watch 3 ohlásil aj novú funkciu pre systém Wear OS, ktorou je práve podpora pre offline mapy v aplikácii Mapy Google.

Výborné je, že táto funkcia nie je exkluzívna pre Pixel Watch 3. K dispozícii je aj pre ostatné smart hodinky so systémom Wear OS 3 a novším. Google už novú funkciu sprístupnil prvým používateľom prostredníctvom beta verzie aplikácie pre hodinky. Upozornil na to portál 9to5google, ktorý si nainštaloval aktualizáciu aplikácie Mapy Google pre Wear OS na verziu 11.140.0701.W a všimol si, že pribudla vyššie spomenutá nová funkcia.

Beta verziu aplikácie Mapy Google pre Wear OS som si medzičasom nainštaloval aj ja. Môžem potvrdiť, že funkcia je už v tejto verzii dostupná. Google na svojom webe uvádza, že pre širokú verejnosť bude k dispozícii čoskoro.

Offline mapy pre Mapy Google pre smart hodinky s Wear OSZdroj: 9to5google
Offline mapy pre Mapy Google v smart hodinkách s Wear OS

Offline mapy musia byť stiahnuté aj v smartfóne

Po nainštalovaní novej verzie Máp Google pre Wear OS, ktorá už podporuje aj offline mapy, sa nová funkcia objaví v zozname medzi položkami „… Viac“ a „Nastavenia“. Hodinky si automaticky stiahnu offline mapy, ktoré máte uložené vo vašom smartfóne so systémom Android.

Znamená to, že ak si chcete nejaké mapy stiahnuť do hodiniek, musíte si ich najskôr stiahnuť do smartfónu. Sťahovanie a aktualizovanie offline máp následne prebieha automaticky, keď sú hodinky pripojené do Wi-Fi siete a zároveň sa nabíjajú.

Praktické je, že aj offline režim ponúka základnú formu navigácie. Mapy Google pre Wear OS vám vygenerujú navigačné pokyny pre jazdu autom. Iné formy navigácie nie sú dostupné. V špecifických prípadoch však môže pomôcť aj takáto offline navigácia.

Pripomínam, že offline mapy čoskoro dostanú aj konkurenčné Apple Watch.

Zdroj: 9to5google, Google (1, 2)

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit