Obsahuje niekoľko zlepšení.

Google sprístupnil veľkú aktualizáciu pre smart hodinky Pixel Watch a Pixel Watch 2. Aktualizácie majú označenie AW2A.240903.005.A2, resp. AW2A.240903.005.A1 a prinášajú najnovšiu verziu operačného systému Wear OS 5.

Pokiaľ máte tieto hodinky, nová aktualizácia by už mala byť dostupná na stiahnutie, resp. bude k dispozícii počas najbližších dní a týždňov. Okrem zlepšení systému Wear OS 5, ako je dôraz na optimalizáciu a predĺženie výdrže batérie či nové bežecké metriky, prináša aktualizácia pre Pixel Watch 1 a 2 aj špecifické novinky priamo od Googlu, ako je zlepšená diaľková spúšť (v kombinácii s Pixel telefónom) a nová aplikácia Pixel Recorder na záznam hlasových nahrávok.

Aktualizáciu na Wear OS 5 dostanú čoskoro aj hodinky Samsung Galaxy Watch4, 5 a 6. Samsung však potvrdil, že aktualizácia sa oneskorí a bude dostupná až v priebehu októbra alebo novembra.

Pripomeňme, že v posledných dňoch dostali veľkú aktualizáciu aj ďalšie hodinky so systémom Wear OS. V prípade modelov TicWatch Pro 5, Xiaomi Watch 2 a Xiaomi Watch 2 Pro však išlo iba o aktualizáciu na verziu Wear OS 4.

Zdroj: Google, sammobile

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit