Dôvodom je vynovený senzor tepu.

Nová generácia smart hodiniek od Samsungu sa vydarila – prináša užitočné a zmysluplné zlepšenia, ktoré ocenia prakticky všetci používatelia. Tí by mali okamžite pocítiť rýchlejšie reakcie hodiniek vďaka novému procesoru a presnejšie meranie tepu a ďalších zdravotných veličín vďaka vynovenému senzoru tepu. Používatelia, ktorí s hodinkami vonku cvičia a záleží im na presnosti nameranej vzdialenosti, by mali oceniť dvojpásmový GPS čip, ktorý zabezpečí presnejší záznam údajov o polohe.

Lenže, vynovený senzor tepu prináša aj dve potenciálne nevýhody. Galaxy Watch7 a Galaxy Watch Ultra prišli o jednu z funkcií a zároveň sa zhoršila kompatibilita so staršími bezdrôtovými nabíjačkami od Samsungu.

Kórejský výrobca na to upozornil na svojom webe, kde uvádza, že „senzor tepu v hodinkách Galaxy Watch Ultra a Watch7 a tvar zadného skla boli prepracované s cieľom zvýšiť úroveň presnosti merania. Táto zmena má vplyv aj na spôsob nabíjania hodiniek prostredníctvom bezdrôtového nabíjania a cez funkciu bezdrôtového zdieľania energie zo smartfónu“.

Znamená to, že hodinky Galaxy Watch7 a Galaxy Watch Ultra už bezdrôtovo nenabijete takým spôsobom, že by ste ich položili na zadnú stranu smartfónu, ktorý ponúka funkciu bezdrôtového nabíjania.

Takisto to znamená, že hodinky Galaxy Watch7 a Galaxy Watch Ultra by ste mali nabíjať pomocou priloženej nabíjačky. Teoreticky vám môže fungovať aj nabíjačka od starších hodiniek Galaxy Watch, prípadne iná bezdrôtová nabíjačka. V ich prípade však môže byť nabíjanie pomalšie, prípadne sa bude generovať zbytočne veľa tepla, čo môže z dlhodobého hľadiska urýchliť degradáciu zabudovanej batérie.

Samsung Galaxy Watch Ultra a Galaxy Watch7Zdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy Watch7 a Galaxy Watch Ultra

Zdroj: Samsung

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit