No, ako sa to vezme.

Fanúšikovia skladateľných smartfónov a inteligentných hodiniek sa už nevedia dočkať, kedy Samsung uvedenie ich nové generácie. Kórejská spoločnosť už 10. júla usporiada konferenciu Unpacked, na ktorej predstaví viaceré novinky. Pokým pravdepodobne najočakávanejším modelom zo segmentu inteligentných hodiniek je model Galaxy Watch Ultra, tak vieme, že spolu s ním by mal byť predstavený aj lacnejší Galaxy Watch FE. V súvislosti s týmto modelom sa však spomínal aj iný názov, avšak certifikácia Bluetooth SIG potvrdila, že lacné hodinky, vychádzajúce zo série Galaxy Watch4, skutočne ponesú názov Galaxy Watch FE.

Počas júlovej udalosti sa očakáva, že Samsung popri inteligentných hodinkách série Galaxy Watch7, modelu Galaxy Watch Ultra a dostupnejšej verzii FE, predstaví aj novú generáciu skladateľných telefónov  Galaxy Z Fold6 a Galaxy Z Flip6.

Samsung Galaxy Watch FE v celej svojej kráseZdroj: Sudhanshu
Samsung Galaxy Watch FE

Očakávaná cena

Iba pred pár hodinami sa na sociálnej sieti X objavili aj rendery Galaxy Watch FE, ktoré vyzerajú tak trochu prekvapujúco. Pokiaľ zoberieme v úvahu predpokladanú cenu a hrubé rámiky, tak stále sa ich dizajn nedá len tak ospravedlniť. V týchto dňoch dokonca pôvodné Galaxy Watch4 je možné kúpiť už za 120 eur, pričom Galaxy Watch FE by mali na základe nového úniku stáť 199 eur

Samsung Galaxy Watch FE v celej svojej kráseZdroj: Sudhanshu
Samsung Galaxy Watch FE

Výbava

Galaxy Watch FE v 40 mm veľkosti budú mať 1,2 palcový Super AMOLED displej s rozlíšením 396×396 pixelov, 247 mAh batériu, 1,5 GB RAM, 16 GB úložisko, magnetické bezdrôtové nabíjanie, 50 m vodoodolnosť, hliníkové telo a budú mať tiež IP68 a MIL-STD-810H. Vo výbave sa bude ďalej nachádzať čipová sada Exynos W920 z Galaxy Watch4, ako aj nový operačný systém Wear OS s One UI Watch.

Zdroj: GSMArena 1, 2

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.