Hodinky majú hranatý dizajn, ale zároveň si zachovali okrúhly displej.

Samsung Galaxy Watch Ultra sa v posledných týždňoch spomínajú čoraz častejšie a právom sa radia medzi najočakávanejšie smart hodinky tohto roka. Dôvodov je niekoľko. Má ísť o doteraz najprémiovejšie hodinky kórejského výrobcu. Zároveň by však mali priniesť na trh aj niekoľko noviniek.

Najčastejšie sa spomínal ich hranatý dizajn. Pri pohľade na prvé fotografie hodiniek, ktoré zverejnil portál smartprix, si trúfam povedať, že toto nečakal asi nikto. Galaxy Watch Ultra majú hranatý dizajn, avšak zachovávajú si okrúhly displej s fyzickou otočnou lunetou, ktorú ponúkajú aj hodinky Galaxy Watch Classic. Uvidíme, ako bude táto kombinácia fungovať v praxi a ťažko povedať, čo motivovalo Samsung k tejto zmene.

Samsung Galaxy Watch UltraZdroj: Smartprix, OnLeaks
Samsung Galaxy Watch Ultra

Tretie tlačidlo a nový senzor tepu

Z fotiek je tiež zrejmé, že hodinky dostanú do výbavy aj tretie tlačidlo, väčší zabudovaný reproduktor a nový systém pripínania remienkov. Na fotkách si môžete všimnúť aj nový senzor tepu, avšak na to, aké funkcie ponúkne, si musíme počkať do polovice júla, kedy by mali byť hodinky oficiálne predstavené.

Smartprix zverejnil okrem fotiek aj rozmery hodiniek, ktoré by mali byť približne 47 × 47,4 × 16,4 mm. Veľkosť displeja by mala byť 1,5 palca. Pre porovnanie, hodinky Galaxy Watch6 Classic majú rozmery 46,5 × 46,5 × 10,9 mm. Novinka teda bude o niečo väčšia, ale najmä hrubšia. Konkurenčné Apple Watch Ultra majú rozmery 49 × 44 × 14,4 mm.

Samsung Galaxy Watch Ultra by mali dostať do výbavy aj výkonnejší procesor a rýchlejšie nabíjanie, avšak týchto zlepšení sa pravdepodobne dočká aj základný model hodiniek Galaxy Watch7.

Samsung Galaxy Watch UltraZdroj: Smartprix, OnLeaks
Samsung Galaxy Watch Ultra

Zdroj: smartprix

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit