Slovenskí používatelia hodiniek od Applu sa dočkali, konečne môžu využívať Cellular funkcionalitu.

Konečne sme sa dočkali aj na Slovensku. Po mesiacoch čakania, otázok a naháňania operátorov je podpora pre Apple Watch Cellular dostupná aj na Slovensku. Znamená to, že v hodinkách od Applu, ktoré podporujú mobilné pripojenie, si môžete aktivovať eSIM kartu s rovnakým telefónnym číslom, aké máte v smartfóne.

Ako prví oznámili podporu pre túto službu Telekom a O2. Pripomeňme, že Telekom začiatkom apríla 2024 spustil službu Connect my watch – tá doteraz umožňovala zdieľať telefónne číslo medzi smartfónom a smart hodinkami iba v hodinkách Samsung Galaxy Watch5 a novších (neoficiálne to funguje aj vo Watch4). Od 10. júna 2024 je však služba Connect my watch dostupná aj pre Apple Watch.

Koľko to stojí a ktoré hodinky sú podporované

Telekom a O2 oznámili podporu pre Apple Watch Celullar prostredníctvom tlačových správ, v ktorých zosumarizovali všetky kľúčové informácie:

  • Connect my watch pre Apple Watch / eSIM pre Apple Watch v O2 stojí 5 eur mesačne (cena je totožná u oboch operátorov)
  • Službu môžete u oboch operátorov používať prvé 3 mesiace zadarmo. Telekom uvádza, že bezplatná verzia služby sa automaticky aktivuje každému, kto si službu aktivuje od 10. júna do 10. decembra 2024
  • Službu môžete využívať na hodinkách Apple Watch Cellular série 4 a novších (podmienkou je watchOS 10.5 a novší)
  • Apple Watch musia byť spárované k iPhonu XR alebo novšiemu (iOS 17.5 a novší)
  • V prípade Telekomu je dostupná pre Telekom paušály a Telekom Biznis paušály s aktivovanou službou VoLTE
  • V prípade O2 je dostupná pre O2 Paušály (Základný, Pohodový, Bezstarostný)

Pokiaľ spĺňate podmienky, eSIM si môžete aktivovať cez aplikáciu Watch v iPhone, sekcia Mobilné.

Nastavenie eSIM karty v hodinkách Apple WatchZdroj: TOUCHIT
Nastavenie eSIM karty v hodinkách Apple Watch

Zatiaľ bez roamingu

Službu Connect my watch pre Apple Watch otestujem a moje dojmy zosumarizujem v samostatnom článku.

Služba zdieľanej eSIM karty v Apple Watch, ako ju ponúkajú Telekom a O2, aktuálne nefunguje v roamingu. V Česku už majú technologicky vyspelejšiu verziu služby aj s podporou roamingu, u nás si musíme počkať.

Z hľadiska používateľského zážitku som tiež zvedavý na to, či budú SMS správy riešené lepšie ako v prípade Samsung hodiniek – v ich prípade treba mať zapnutý a do internetu pripojený smartfón, aby ste mohli vidieť a na diaľku odosielať SMS správy.

Spojenie hodiniek Apple Watch a iPhone

Telekom a O2 zaradili do ponuky Apple Watch v Cellular verzii

Telekom tiež oznámil, že v súvislosti so spustením služby Connect my watch pre Apple Watch, zaradil do ponuky aj Apple Watch Series 9 s podporou mobilnej konektivity. Dlhšiu dobu už ponúka aj Apple Watch Ultra 2, ktoré sú dostupné iba vo verzii s mobilnou konektivitou.

Telekom zaradil do ponuky oba modely hodiniek Apple Watch Series 9 (vo verzii 41 a 45 mm) za cenu od 1 eura mesačne pri programe Pro. Kompletný cenník a dostupnosť nájdete na telekom.sk.

O2 zaradilo do ponuky Apple Watch Series 9, Apple Watch Ultra 2 a Apple Watch SE (vo verzii 40 a 44 mm). Ďalšie informácie nájdete na o2.sk.

Zdroj: Telekom, O2

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit