Telefonovanie

Z náramku sa dá telefonovať a toto je vyriešené veľmi dobre. Bežne máte cez Bluetooth spojený náramok s telefónom a cez telefón aj prijímate hovory. Akonáhle odpojíte z kolísky slúchadlo, prepne sa hovor priamo do neho. Jednoduché a bezproblémové. Akumulátor vydrží zhruba dva dni intenzívneho nosenia. Nie je to síce veľa, no vnímame to tak, že je tu skutočne spoľahlivý snímač, displej a zároveň aj handsfree.

Huawei Wear

Nemenej podstatnou súčasťou je softvérové riešenie Huawei Wear. Až potom bude získavať detailné informácie z náramku a sledovať štatistiky za celé obdobie. Hlavná obrazovka má dve zobrazenia. Jedno Fitness na počítanie krokov a spálených kalórií, druhá na zobrazenie informácií o vašom spánku na trojitej stupnici (hlboký spánok, ľahký spánok, zaspávanie).

Potom je vidno rozloženie dňa na časovej osi vo zvislej polohe. Samozrejme, je možné sledovať aj štatistiky v rámci inej mierky.

Medzi extra výborné funkcie, ktoré nemalým dielom prispeli k oceneniu produktu, je systém alarmov. Máte k dispozícii Smart alarm, ktorý vás vibrovaním zobudí najneskôr 10 minút pred plánovaným budením. Práve podľa toho, či ste vo fáze ľahkého alebo hlbokého spánku. Toto nám fungovalo výborne. A využitie aj v prípade, že sme ho kritizovali pre hrúbku a menej pohodlné nosenie pri spánku? Napríklad,keď vstávate veľmi zavčasu a potrebujete vstať na služobnú cestu napríklad 3:45, namiesto klasického „kancelárskeho“ vstávania na siedmu.

Potom je na výber definovanie až piatich alarmov, ktoré si môžete pomenovať a nechať v danom čase upozorniť cez náramok. Nechýba upozorňovač pri strate spojenia – asi ste zabudli telefón a tzv. Activity reminder. Každú pol hodinu vás upozorní na to, že by ste sa mali postaviť zo stoličky a rozhýbať sa trochu. Funguje to a neverili sme, že už ubehli takéto polhodiny dve, kedy sme animovaného panáčika počas práce ignorovali.

Počas testu sme mali k dispozícii aktualizáciu. Mala veľkosť 1,5 MB. Celý prenos so stiahnutím do mobilu, prenesením cez BT do náramku a inštaláciou trval asi tri minúty. Čo sa aktualizovalo? Nevieme. Táto informácia bola kompletne v čínštine 🙂

Technické parametre

Rozmery: 22 × 11,9 mm

Bluetooth: 3.0

Akumulátor: 95 mAh

Displej: dotykový PMOLED; 0,73“; 128 × 88 px

Požiadavky na systém: Android 4.0+, iOS 7:0+

Výhody

  • Dizajn
  • Kombinácia náramku a handsfree
  • Spoľahlivosť meranie 6-osového snímača
  • Budenie vibráciami podľa fázy spánku – Smart alarm

Nevýhody

  • Vysoká cena
  • Vo výsledku menej funkcií
  • Na slnku nečitateľný displej

Fotogaléria

Verdikt touchIT.sk

Huawei TalkBand B2 je bez pochýb špičkový produkt. Nemá síce po funkčnej stránke všetko, no to čo má, robí vynikajúco. Aj preto si od nás odniesol Tip touchIT ako Top produkt, na ktorý môže byť výrobca hrdý. Stále sa však nemôžeme ubrániť dojmu, že je jeho cena privysoká.

Cena: 199 EUR

Zapožičal: Huawei

7.8 Top produkt

Huawei TalkBand B2 je bez pochýb špičkový produkt. Nemá síce po funkčnej stránke všetko, no to čo má, robí vynikajúco. Aj preto si od nás odniesol Tip touchIT ako Top produkt, na ktorý môže byť výrobca hrdý. Stále sa však nemôžeme ubrániť dojmu, že je jeho cena privysoká.

  • Vyhotovenie 8
  • Funkcie 6
  • Presnosť merania 9
  • Spoľahlivosť 9
  • Výdrž 7
  • Používateľské hodnotenie (0 hlasov) 0
1 2

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.