Samsung čoskoro predstaví hodinky Galaxy Watch Ultra a Galaxy Watch7.

Doplnené 2. 7. 2024: Článok som zaktualizoval o nové informácie, ktoré zverejnil portál dealabs.com.

Už 10. júla 2024 by sme sa mali dočkať oficiálneho predstavenia novej generácie skladacích telefónov od Samsungu a takisto aj nových smart hodiniek. Ak sú uniknuté informácie pravdivé, Samsung predstaví modely Galaxy Watch Ultra a Galaxy Watch7.

Tieto hodinky sa v posledných týždňoch spomínali viackrát a všetko podstatné nájdete aj na našom webe fitit.sk. Najnovšia várka informácií, ktoré sa objavili na fotografii na webe dcinside.com, potvrdzuje viacero doterajších špekulácií a rekapituluje, čo nové hodinky od Samsungu ponúknu.

Zverejnená fotografia prezrádza kľúčové technické špecifikácie pripravovaných hodiniek. Samsung Galaxy Watch7 budú tradične dostupné v dvoch veľkostiach s priemerom 40 a 44 mm. Rozmery budú 40,4 × 40,4 × 9,7 mm, resp. 44,4 × 44,4 × 9,7 mm. Ich hmotnosť bude 28,5 gramu, resp. 33,5 gramu.

Ceny a technické špecifikácie Samsung Galaxy Watch Ultra a Watch7Zdroj: dcinside.com
Ceny a technické špecifikácie Samsung Galaxy Watch Ultra a Watch7

Galaxy Watch Ultra prídu na trh s rozmermi 47,4 × 47,4 × 12,1 mm a hmotnosťou 61,5 gramu. Očakáva sa, že budú mať titánovú konštrukciu a všetky hodinky by mali ponúknuť zafírové ochranné sklo.

Zverejnená fotografia potvrdzuje aj použitie úplne nového procesora Exynos W1000, ktorý bude poháňať všetky tohtoročné hodinky od Samsungu. Vo všetkých prípadoch ho bude dopĺňať 2 GB RAM a 32 GB úložisko.

Nový procesor by mal ponúknuť vyšší výkon a lepšiu energetickú efektivitu, a to o viac ako 20 % v porovnaní s Galaxy Watch6. Nové Galaxy Watch budú výkonnejšie, svižnejšie a zároveň vydržia na jedno nabitie fungovať dlhšie. Batéria bude mať kapacitu 300 mAh a 425 mAh, resp. 590 mAh v prípade Galaxy Watch Ultra.

Portál dealabs.com potvrdil, že Galaxy Watch7 aj Galaxy Watch Ultra konečne dostanú do výbavy aj dvojpásmové GPS.

Samsung Galaxy Watch UltraZdroj: Evan Blass
Samsung Galaxy Watch Ultra
Samsung Galaxy Watch UltraZdroj: Evan Blass
Samsung Galaxy Watch Ultra

Tohtoročné hodinky od Samsungu ponúknu aj tradičné zdravotné funkcie, ako je meranie EKG, tlaku, stavby tela, okysličenia krvi, teploty a analýzu spánku. Zverejnená fotografia nenaznačuje, že by mal model Ultra dostať do výbavy niečo navyše, resp. že by mali nové Galaxy Watch ponúknuť aj meranie glukózy v krvi, o čom sa v minulosti špekulovalo.

Pripomeňme, že staršie špekulácie hovorili o tom, že Galaxy Watch Ultra bude mať displej s maximálnym jasom 3000 nitov. V prípade Galaxy Watch7 sa očakáva jas na úrovni 2000 nitov.

Na fotografii sa nachádzajú aj kórejské ceny. Na ich základe predpokladám, že európske ceny by sa mohli pohybovať na úrovni do 299 eur pre 40 mm Galaxy Watch7, do 349 eur pre 44 mm Galaxy Watch7 a do 699 eur pre Galaxy Watch Ultra – plus/mínus do 50 eur vo všetkých prípadoch.

Na finálne potvrdenie cien, špecifikácií a ďalších detailov si musíme počkať do 10. júla 2024.

Samsung Galaxy Watch7Zdroj: Evan Blass
Samsung Galaxy Watch7
Samsung Galaxy Watch7Zdroj: Evan Blass
Samsung Galaxy Watch7

Zdroj: dcinside.com

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit