Prináša viacero užitočných zlepšení.

Suunto oznámilo veľkú letnú aktualizáciu na verziu 2.35.34, ktorá je k dispozícii pre hodinky Suunto Race, Suunto Vertical a Suunto 9 Peak Pro. Nová verzia prináša prakticky všetky softvérové zlepšenia, ktoré prišli na trh s nedávno predstavenými hodinkami Suunto Race S.

V praxi to znamená, že pribudla nová praktická funkcia Suunto Climb Guidance, ktorá funguje podobne ako ClimbPro od Garminu a umožní vám lepšie sa pripraviť na stúpanie a klesanie v teréne a efektívnejšie si rozložiť sily. Funkciu si môžete prispôsobiť v nastaveniach jednotlivých športov.

V rámci nastavení športových režimov môžete najnovšie zapnúť alebo vypnúť always-on displej a upraviť jas displeja, resp. jeho správanie. Praktické je, že tieto nastavenia displeja sa budú aplikovať iba pre konkrétny športový režim a neovplyvnia bežné nosenie hodiniek, resp. ich používanie počas ostatných športov.

Suunto hodinky dostali veľkú letnú aktualizáciu na verziu 2.35.34Zdroj: TOUCHIT
Suunto hodinky dostali veľkú letnú aktualizáciu na verziu 2.35.34. Nastavenie displeja pre jednotlivé športové režimy a funkcia Climb Guidance

Nové ciferníky, možnosť prispôsobiť si ich a vynovené rozhranie pauzy a ukončenia aktivity

Novinkou je aj režim zamknutia dotykového displeja, ktorý môžete využiť aj v rámci bežného nosenia hodiniek. Tejto funkcii môžete priradiť skratku (horné alebo spodné tlačidlo), čo uľahčí jej používanie. Suunto pridalo aj tri nové softvérové ciferníky a funkcionalitu ciferníkov rozšírilo o možnosť prispôsobiť si údaje, ktoré sa budú zobrazovať na displeji hodiniek okrem času.

Ďalšou novinkou je vynovené rozhranie počas pozastavenia aktivity a počas jej ukončovania s cieľom uložiť aktivitu. Nové rozhranie je zjednodušené a prehľadnejšie a nikomu by sa nemalo už stať, že aktivitu zahodí namiesto jej uloženia. Suunto zlepšilo aj zobrazenie informácií o spánku na obrazovke hodiniek.

Aktualizácia na verziu 2.35.34 prináša okrem nových funkcií aj viacero zlepšení. Výrobca zoptimalizoval spotrebu batérie v režime monitorovania cvičenia s aktívnym GPS, čím dosiahol vyššiu výdrž a to na úrovni až 90 hodín pre model Vertical Solar (predtým 85 h), 65 hodín pre Vertical (predtým 60 h), 50 hodín pre Race (predtým 40 h) a 31 hodín pre Race S (predtým 30 h).

Suunto hodinky dostali veľkú letnú aktualizáciu na verziu 2.35.34Zdroj: TOUCHIT
Suunto hodinky dostali veľkú letnú aktualizáciu na verziu 2.35.34. Vynovené rozhranie pauzy a ukončovania aktivity

Presnejšie meranie a plynulejšie reakcie hodiniek

Zlepšila sa aj práca s mapami v hodinkách, najnovšie je možné zoomovať do vzdialenosti až 20 km – s výnimkou hodiniek Suunto 9 Peak Pro. Suunto takisto pridalo novú várku smajlíkov, ktoré sa na hodinkách Suunto Race a Race S zobrazujú v notifikáciách z telefónu.

V neposlednom rade sa zlepšila aj presnosť počítania krokov, merania tepu a záznamu GPS a monitorovanie spánku pre ľudí, ktorých tep počas spánku je nižší ako 40 úderov za minútu. Suunto zlepšilo aj plynulosť samotných hodiniek, ktoré pôsobia svižnejším dojmom ako v minulosti.

Vo výsledku teda ide o výbornú aktualizáciu, ktorá zlepšuje používateľský zážitok a najmä z hodiniek Suunto Race a Suunto Race S robí ešte atraktívnejšiu voľbu, pokiaľ chcete odolné športové hodinky s AMOLED displejom za atraktívnu cenu (Race), resp. hľadáte kovové hodinky s AMOLED displejom a chcete ušetriť (Race S).

Suunto hodinky dostali veľkú letnú aktualizáciu na verziu 2.35.34Zdroj: TOUCHIT
Suunto hodinky dostali veľkú letnú aktualizáciu na verziu 2.35.34. Takto vyzerá možnosť prispôsobiť si ciferníky

Zdroj: Suunto, vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit