Prišla spoločne s jeho štvrtou generáciou.

Oura Ring je pravdepodobne najznámejší smart prsteň svete. Na trhu je už takmer 10 rokov, od roku 2015, a tento segment zariadení postupne spopularizoval medzi mnohými používateľmi. Oura pred pár dňami predstavila už štvrtú generáciu svojho prsteňa a spoločne s prsteňom Oura Ring 4 uviedla na trh aj kompletne vynovenú mobilnú aplikáciu.

Nová aplikácia Oura je dostupná pre všetkých používateľov prsteňov Oura Ring 3 a Oura Ring 4. Tie sú z hľadiska funkcií totožné, keďže štvrtá generácia priniesla zlepšenia najmä z hľadiska optimalizácie dizajnu a zlepšila presnosť merania.

Nové rozloženie informácií

Vynovená mobilná aplikácia Oura prináša najmä nové rozloženie najdôležitejších informácií, ktoré prsteň meria. V hornej časti aplikácie tak vidíte nielen hodnoty pripravenosti, kvality spánku a aktivity počas dňa, ale aj posledný údaj merania tepu a hodnotu stresu počas dňa.

Nasledujú ďalšie informácie, ktorá sa počas dňa menia. Ráno vidíte informácie s hodnotením spánku a pripravenosti, počas dňa je to detailný graf stresu a ďalšie informácie, ako sú spálené kalórie a večer sú to informácie o ideálnom čase spánku. Zvyšné karty, ktoré boli predtým základom domovskej obrazovke, je možné zobraziť po ťuknutí na tlačidlo More.

Novinkou je úplne nová časová os, ktorá obsahuje všetky podstatné informácie o jednotlivých dňoch, ako je čas zaspatia, čas zobudenia a aktivity počas dňa. Tieto údaje ponúkajú lepší prehľad o vašom životnom štýle, ako tomu bolo doteraz.

Vynovená aplikácia OuraZdroj: TOUCHIT
Vynovená aplikácia Oura

Nové obrazovky Vitals a My Health

Súčasťou nového dizajnu je úplne nová obrazovka Vitals, ktorá zobrazuje detailnejšie informácie pre päticu najdôležitejších informácií, ktoré sú v hornej časti domovskej obrazovky. Viete si pozrieť ich hodnoty, jednotlivé parametre, ktoré tieto hodnoty ovplyvňujú a takisto aj historické trendy. Vďaka tomu môžete rýchlejšie pristupovať k detailom, ktoré by ste predtým mohli prehliadnuť.

Poslednou časťou je obrazovka My Health. Tá zobrazuje metriku, ktorá analyzuje to, koľko stresu máte počas dňa a ako sa s ním vie vaše telo vysporiadať. Takisto je tu k dispozícii funkcia, ktorá analyzuje vaše kardiovaskulárne zdravie na základe merania priepustnosti ciev a stručný prehľad o tom, ako je na tom váš spánok z hľadiska pravidelnosti a či máte v tomto smere priestor na zlepšenie.

Vynovenú aplikáciu ako celok chválim. Oura za posledné dva roky pridala viacero nových funkcií, ktoré sa postupne nabaľovali a kvôli tomu sa začali strácať v pôvodnom dizajne. Ten bol svojho času navrhnutý iba s dôrazom na vyhodnocovanie spánku a regenerácie.

S novým dizajnom sú však všetky funkcie viac poruke a sú rozumnejšie rozdelené. Rýchlejšie tak nájdete informácie, ktoré potrebujete. S príchodom novej aplikácie plánujem zaktualizovať aj moju recenziu z dlhodobého používania prsteňa Oura Ring.

Zdroj: TOUCHIT
Vynovená aplikácia Oura

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit