Nový čip by znamenal zmenu doterajšej filozofie Apple u inteligentných hodiniek.

Hodinky Apple Watch Series 8, uvedené na trh minulý rok, poháňal čip S8. Ten bol, podobne ako čip S7 poháňajúci predchádzajúce hodinky Watch Series 7, podobný čipu S6, ktorý bol zase srdcom hodiniek Series 6.

Táto kontinuita sa ale vraj skončí. Podľa Marka Gurmana z agentúry Bloomberg, ktorý zvykne presne predpovedať novinky týkajúce sa Apple, budúce hodinky Watch Series 9 budú obsahovať zbrusu nový procesor namiesto niečoho, čo je prerobenou verziou predchádzajúceho čipu. Ich príchod sa očakáva už o niekoľko mesiacov.

Gurman sa domnieva, že tento nový čip bude založený na čipsete Apple A15, ktorý poháňal rad iPhone 13. Zatiaľ nie je jasné, ako sa bude čip v hodinkách Watch Series 9 líšiť od pôvodného A15, dá sa ale očakávať, že prinesie do tohto nositeľného zariadenia nezanedbateľné zlepšenie výkonu a efektivity.

Očakáva sa, že na konferencii WWDC23, ktorá sa koná v dňoch 5. – 9. júna 2023, Apple predstaví novú verziu operačného systému pre svoje hodinky s označením watchOS 10. Je tiež možné, že cupertinský technologický gigant na tejto svojej vývojárskej konferencii prezradí aj niečo o čipe vo Watch Series 9.

Zdroj: Discord.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.