Prináša LCD displej aj bezkontaktné platby cez Garmin Pay.

Garmin oficiálne predstavil novú generáciu vlajkovej lode medzi cyklopočítačmi radu Edge. Garmin Edge 1050 prináša niekoľko zmien a noviniek, pričom tou najvýraznejšou zmenou je iný typ displeja. Predchádzajúca generácia, Edge 1040, má 3,5-palcový transflexný displej s rozlíšením 282 × 470 pixelov a je dostupná aj v solárnej verzii. Novinka dostala do výbavy 3,5-palcový LCD displej s rozlíšením 480 × 800 pixelov a solárnu verziu neponúka.

LCD displej ponúka lepšie zobrazenie farieb, čo využijete v rámci sledovania mapových podkladov na obrazovke cyklopočítača a aj pri práci s ďalšími funkciami. Cyklopočítač má aj zabudovaný reproduktor, pomocou ktorého poskytuje zreteľné hlasové pokyny pre tréning a navigáciu a zároveň funguje aj ako zvonček, ktorým upozorníte ostatných cyklistov či chodcov.

Garmin Edge 1050 vás okrem navigácie a mapových podkladov upozorní na nebezpečenstvá na ceste, ktoré nahlásili ostatní cyklisti. Rovnako môžete nahlasovať incidenty aj vy. Funkcia Group Ride umožňuje zostať v spojení počas skupinových jázd a zároveň môžete v reálnom čase porovnávať svoje výkony.

Garmin Edge 1050Zdroj: Garmin
Garmin Edge 1050

Cyklopočítač podporuje aj bezplatné adaptívne tréningové plány od Garminu, ktoré cyklopočítač generuje s dôrazom na prispôsobenie sa výkonnosti a regenerácii každého cyklistu. Rovnakú funkciu, avšak pre beh, využívam dlhodobo na Garmin hodinkách a je to moja najobľúbenejšia športová funkcia od tohto výrobcu.

Edge 1050 tiež ponúka funkcie Stamina a Sprievodca výkonom, ktorá v reálnom čase zobrazuje, koľko máte ešte síl, resp. pomáha s rozvrhnutím síl na základe stúpania, vašej aktuálnej výdrže a poveternostných podmienok. Vo výbave je aj podpora pre bezkontaktné platby cez Garmin Pay.

Garmin Edge 1050 má 64 GB úložisko a ponúka výdrž až 20 hodín, resp. 60 hodín v režime šetrenia batérie.

Nový cyklopočítač bude už čoskoro dostupný na garmin.sk za 749,99 eura. K dispozícii bude aj verzia Bundle so senzormi a hrudným pásom Garmin HRM-Dual za 849,99 eura.

Zdroj: Garmin, Garmin.sk (1,2)

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit