Nebude to však zadarmo.

Garmin hodinky ponúkajú vlastný aplikačný obchod s názvom Connect IQ Store, ktorý je dostupný vo forme webového rozhrania a prostredníctvom mobilnej aplikácie pre Android a iOS. Tento obchod slúži na sťahovanie ďalších ciferníkov do Garmin hodiniek, ktoré vyvinuli vývojári tretích strán alebo Garmin.

V Connect IQ Store nájdete aj viacero užitočných aplikácií tretích strán, ktoré rozšíria funkcionalitu vašich Garmin hodiniek. Ponuka obchodu sa síce aktuálne nemôže rovnať s App Store či Google Play pre Apple Watch a Wear OS hodinky, avšak oplatí sa preskúmať, čo ponúka.

Obchod s aplikáciami a ciferníkmi Connect IQ StoreZdroj: Garmin
Obchod s aplikáciami a ciferníkmi Connect IQ Store

Lepšie ciferníky a aplikácie, avšak za poplatok

Garmin teraz oznámil dôležitú novinku – obchod Connect IQ Store oficiálne podporuje nákupy aplikácií a ciferníkov prostredníctvom platobnej služby Garmin Pay. Ide o dôležitú novinku, ktorá by sa mohla podpísať pod to, že aplikácie a ciferníky pre Garmin hodinky budú lepšie. Vývojári budú mať väčšiu motiváciu tvoriť vlastný obsah, ktorí môžu následne jednoducho speňažiť.

Doteraz to fungovalo tak, že vývojári aplikácií a ciferníkov pre Garmin hodinky, ktorí chceli speňažiť svoju tvorbu, museli použiť platobný systém tretej strany. Nebolo to pohodlné ani pre nich a ani pre samotných používateľov.

Nové riešenie je výrazne pohodlnejšie, hoci vidím určitý priestor na zlepšenie – Connect IQ Store nedokáže pristupovať k platobným kartám, ktoré máte uložené v Garmin Pay. Do aplikačného obchodu ich tak musíte pridať nanovo.

Platené aplikácie a ciferníky pre Garmin hodinkyZdroj: TOUCHIT
Platené aplikácie a ciferníky pre Garmin hodinky

Diaľkové ovládanie kamier GoPro aj ciferníky, ktoré boli doteraz exkluzívne pre konkrétne Garmin hodinky

Medzi prvými spoplatnenými aplikáciami a ciferníkmi sú nástroje od Garminu. Za 6,99 eur si môžete kúpiť aplikáciu, ktorá vám umožní diaľkovo ovládať akčné kamery GoPro.

Garmin takisto sprístupnil niektoré ciferníky, ktoré boli doteraz exkluzívne pre konkrétne hodinky, ako sú Venu 3, Epix (Gen 2), Epix Pro, Forerunner 965 a ďalšie. Teraz si ich môžete kúpiť a používať aj v iných Garmin hodinkách.

Nazývajú sa All Stars ciferníky a stoja 5,99 eur:

Platené aplikácie a ciferníky pre Garmin hodinkyZdroj: TOUCHIT
Platené aplikácie a ciferníky pre Garmin hodinky

Zdroj: Garmin

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit