Dizajn sa výraznejšie nezmenil, avšak hodinky ponúknu viacero dôležitých zlepšení.

4. októbra 2023 sa uskutoční tlačová konferencia spoločnosti Google, na ktorej budú predstavené smartfóny Pixel 8 (Pro) a takisto aj druhá generácia smart hodiniek Pixel Watch. Google v tejto súvislosti zverejnil krátke video, ktoré ponúka detailný pohľad na dizajn (a niektoré parametre) pripravovaných hodiniek.

Pixel Watch 2 budú vyzerať takmer identicky ako ich predchodca. Aj napriek tomu však prinesú niekoľko kľúčových zlepšení, ktorým bude dominovať najmä nový a rýchlejší procesor. Pixel Watch 2 tiež dostanú do výbavy vynovenú otočnú korunku, úplne nový senzor tepu a odolnosť voči vode a prachu na úrovni IP68.

Nový optický senzor tepu predstavuje najväčší vizuálny rozdiel medzi oboma generáciami. Prvé Pixel Watch mali senzor tepu v tvare pilulky. Druhá generácia ponúkne väčší senzor, ktorý má okrúhly tvar a obsahuje viac LED diód. Dôvod je ten, že Pixel Watch 2 by mali ponúknuť celodňové meranie elektrodermálnej aktivity, čo je funkcia, ktorú pôvodne priniesli hodinky Fitbit Sense 2.

Prepojenie medzi hodinkami Pixel Watch a zdravotnými funkciami značky Fitbit nie je žiadna novinka a potvrdzuje to aj pohľad na ciferník hodiniek, kde si môžete všimnúť logo Fitbit. Zároveň to nie je nič prekvapujúce, nakoľko vlastníkom Fitbitu je práve Google. Video tiež potvrdzuje vynovenú otočnú korunku a na chrbte hodiniek si môžete všimnúť nápis IP68.

Čo sa použitého procesora týka, odpoveď na túto otázku spoznáme až 4. októbra počas oficiálneho predstavenia hodiniek. Očakáva sa, že Google použije v hodinkách procesor Snapdragon W5+ Gen 1, čo by bola dobrá voľba. S týmto čipom som sa stretol počas testovania hodiniek TicWatch Pro 5 a ide o najsvižnejšie hodinky so systémom Wear OS, ktoré som doteraz používal.

Pixel Watch 2Zdroj: Google
Pixel Watch 2

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit