Tieto hodinky by mohli prísť niekedy koncom roka.

Druhá generácia inteligentných hodiniek Pixel Watch, zrejme nazvaná Pixel Watch 2, by mala byť vybavená novým čipsetom Snapdragon W5 od Qualcommu, ktorý je určený pre nositeľné zariadenia. Tvrdí to portál 9to5google.com s tým, že zmena prospeje aj výdrži hodiniek.

Uvedený 4 nm čipset obsahuje štyri jadrá A53 na frekvencii 1,7 GHz s dvoma grafickými procesormi Adreno 702, taktovanými na 1 GHz. Na porovnanie, Exynos 9110 pôvodných hodiniek Pixel Watch je postavený na 10 nm procese s dvoma jadrami Cortex-A53.

Podľa nemenovaných zdrojov portálu v Google údajne dosiahli pri testovaní hodiniek viac ako jednodňovú výdrž batérie a to s využitím funkcie neustále zapnutého displeja. Mohli by tak vydržať takmer dva dni bez nutnosti nabíjania (pri určitom šetrení batérie). V súčasnosti môže výdrž batérie hodiniek Pixel Watch dosiahnuť jeden deň bez stále zapnutého displeja. S jeho zapnutím ich treba počas dňa pripojiť k nabíjačke aj niekoľkokrát, čo je skutočne otravné.

Vylepšené by mali byť aj senzory monitorujúce zdravie používateľa. Údajne by sa ich zostava mala podobať tým z minuloročných hodiniek Fitbit Sense 2. Súčasťou by mal byť snímač teploty pokožky a schopnosť kontinuálne monitorovať elektrodermálnu aktivitu (cEDA) človeka so zameraním na sledovanie stresu.

Hodinky Pixel Watch 2 by mali byť predstavené spolu s telefónom Pixel 8 neskôr v tomto roku, zrejme ku koncu.

Zdroj: 9to5google.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.