Novinky budú klásť dôraz na dizajn.

Huawei verejne oznámil, že 14. septembra 2023 ukáže svetu svoje najnovšie inteligentné hodinky. V Barcelone pri tejto príležitosti usporiada tlačovú konferenciu s názvom „Fashion Forward“. Dá sa teda predpokladať, že nové hodinky budú klásť dôraz na dizajn. To však nie je nič prekvapujúce – dizajn je kľúčovou vlastnosťou Huawei hodiniek už niekoľko rokov.

Čínsky výrobca nezverejnil bližšie detaily, avšak dá sa predpokladať, že pripravované hodinky by mohli byť Huawei Watch GT 4. Ich tretia generácia prišla na trh pred necelými dvoma rokmi, takže je ideálny čas na nový model.

Huawei Watch GT 4Zdroj: Huawei
Huawei predstaví nové hodinky: Budú to Watch GT 4?

Očakávam, že Huawei Watch GT 4 budú dostupné v mužskej a ženskej verzii, ako tomu bolo aj v prípade modelov Watch GT 3 (Pro). Naznačuje to aj oficiálny teaser – mužská verzia pripomína jedno z puzdier hodiniek Watch GT Cyber a ženská verzia je minimalistická s tenkým rámikom okolo displeja.

Očakáva sa, že nové hodinky bude poháňať operačný systém HarmonyOS 4 a ponúknu Bluetooth 5.2 konektivitu. Huawei Watch GT 4 by mali dostať do výbavy aj zlepšenú technológiu pre presnejší záznam GPS a zabudovaný reproduktor by mal byť vyrobený novým spôsobom s dôrazom na odolnosť voči vode. Čo to presne znamená a na ďalšie detaily si musíme počkať do 14. septembra 2023.

Na sociálnej sieti weibo sa už dokonca objavila informácia aj o hodinkách Huawei Watch GT 4 Pro, ktoré okrem toho, že budú merať EKG, ponúknu aj detekciu nepravidelného srdcového rytmu, čo je v segmente Huawei hodiniek novinka. Otázkou však ostáva, či Huawei predstaví hodinky GT 4 Pro spoločne so základným modelom. V minulosti bolo medzi základnou a Pro verziou oneskorenie na úrovni cca polroka.

Zdroj: Huawei, notebookcheck, weibo

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit