Nová generácia prináša aj funkciu automatického merania tlaku.

Huawei Watch D boli prvé smart hodinky, ktoré som testoval a ktoré priniesli unikátne spracovanú funkciu na meranie tlaku. Na rozdiel od konkurenčných zariadení, napríklad Samsung Galaxy Watch, využívajú hodinky od Huawei špeciálny nafukovací remienok. Ten zabezpečuje vysokú presnosť merania tlaku hodinkami.

Smart hodinky na meranie tlaku sa teraz dočkali druhej generácie s názvom Huawei Watch D2. Hlavným zlepšením je o trošku kompaktnejší a najmä vizuálne atraktívnejší dizajn. Prvá generácia pôsobila ako zariadenie, ktoré ste zobrali z nemocnice. Druhá generácia už viac pripomína tradičné smart hodinky.

Huawei takisto predstavil hodinky Huawei Watch GT 5.

Huawei Watch D2Zdroj: TOUCHIT
Huawei Watch D2

Menšie rozmery, väčší displej

Hodinky sa zmenšili z rozmerov 51 × 30 × 13,7 mm na 48 × 26,5 × 13,7 mm. Zároveň sa zväčšila uhlopriečka AMOLED displeja z 1,64 palca na 1,82 palca. Novinkou modelu Watch D2 je takisto otočná korunka, ktorá nahradila horné tlačidlo.

Huawei zdokonalil aj nafukovací remienok, ktorý je nevyhnutný pre presné meranie tlaku. V prípade prvej generácie však nebol optimálny z hľadiska odvádzania potu a ťažko sa vymieňal. Huawei Watch D2 zlepšujú obe tieto vlastnosti.

Huawei Watch D2Zdroj: TOUCHIT
Huawei Watch D2

Automatické meranie tlaku

Huawei Watch D2 sú prvým zariadením na svete na ambulantné monitorovanie krvného tlaku (ABPM) na zápästí, ktoré má certifikáciu NMPA a MDR.

Novinkou, čo sa funkcionality týka, je nový režim automatického merania tlaku. Môžete si nastaviť, ako často sa má merať tlak a v akom režime – či manuálne alebo automaticky. Počas dňa je vhodnejší manuálny režim, nakoľko pre dosiahnutie dobrej presnosti merania je potrebné dodržiavať zásady správneho merania. Počas spánku by však mohol dobrú presnosť poskytnúť aj automatický režim.

Huawei Watch D2 takisto ponúkajú zdravotné funkcie, ktoré nájdete aj v hodinkách Huawei Watch GT 5 Pro, ako je meranie EKG a detekcia tuhosti ciev. Nechýba celodňové meranie tepu, stresu, okysličenia krvi, analýza spánku a meranie teploty pokožky. Hodinky využívajú najnovší senzor tepu Huawei TruSense.

Huawei Watch D2Zdroj: TOUCHIT
Huawei Watch D2: Počas merania tlaku je potrebné dodržiavať zásady správneho merania

Výdrž až 6 dní

Watch D2 ponúkajú dvojpásmové GPS a viac ako 80 režimov športovania. Výdrž batérie dosahuje až 6 dní. Rovnako ako hodinky série Watch GT 5, aj Watch D2 ponúkajú voliteľné predplatné služby Huawei Health+.

Tá ponúka nové videá s cvičeniami, relaxačnú hudbu, dychové cvičenia a špeciálny tréningový plán zameraný na chudnutie a udržiavanie kondície. Ide o nový a prémiový obsah, ktorý doteraz nebol dostupný. Predplatné stojí 8 eur mesačne alebo 60 eur ročne. Služba je voliteľná a nemusíte ju využívať. Súčasťou hodiniek je 3-mesačné predplatné, aby ste si ju vyskúšali.

Huawei Watch D2Zdroj: TOUCHIT
Huawei Watch D2

Cena a dostupnosť

Huawei Watch D2 sú od dnešného dňa (19. september) v predaji za cenu od 399 eur. V prípade nákupu do 27. októbra dostanete slúchadlá Huawei FreeBuds 5i zadarmo ako darček.

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit