Na trh by mali prísť aj Watch D2 s meraním tlaku.

Huawei patrí medzi veľkých výrobcov smart hodiniek, ktoré ponúkajú atraktívnu kombináciu zdravotných, športových, inteligentných funkcií, dlhej výdrže batérie, elegantného dizajnu a rozumne nastavenej ceny. Nielen na Slovensku sa tešia veľkej popularite najmä hodinky Huawei Watch GT, ktorých piata generácia by mala byť predstavená vraj už čoskoro.

Nepriamo to už potvrdil aj Huawei. Oznámil, že nová generácia smart hodiniek, ktorá príde na trh v septembri, dostane do výbavy nový senzor tepu TruSense, ktorý bol dnes (28. augusta 2024) oficiálne predstavený. Huawei síce nešpecifikuje, že ide o sériu Watch GT, avšak o týchto hodinkách a o Huawei Watch D2 s meraním tlaku sa v posledných týždňoch špekuluje najviac.

Huawei TruSenseZdroj: Huawei
Huawei TruSense

Senzor TruSense priamo nadväzuje na predchádzajúci senzor tepu TruSeen, pričom Huawei uvádza, že nový senzor tepu meria viaceré parametre, ako je tep, dýchanie, okysličenie krvi SpO2, teplota pokožky a krvný tlak.

Tieto parametre nie sú ničím novým, keďže ich vyhodnocuje aj aktuálna generácia hodiniek Watch GT 4 a krvný tlak merajú Huawei Watch D so senzorom TruSeen 5.5+. Nový senzor tepu by však mal ponúknuť ešte vyššiu rýchlosť, presnosť aj spoľahlivosť. Huawei uvádza presnosť merania tepu na úrovni viac ako 98 %, chybu v meraní okysličenia krvi menej ako 2 % a presnosť merania tlaku s odchýlkou menej ako 5±8 mmHg.

Huawei TruSenseZdroj: Huawei
Huawei TruSense

Huawei tiež uvádza, že nový senzor meria viac ako 60 ukazovateľov zdravia a kondície, ktoré pokrývajú šesť hlavných systémov tela, a zahŕňa aj zložku emocionálnej pohody. Senzory monitorujú srdcovú frekvenciu používateľa a údaje o autonómnom nervovom systéme. Tieto údaje sa vkladajú do algoritmu, ktorý vytvára hodnotenie emocionálnej pohody používateľa a úrovne stresu.

Uvidíme teda, s akými funkciami prídu na trh hodinky Huawei Watch GT 5 (a prípade aj Watch D2). Zistíme to už o pár týždňov.

Zdroj: Huawei, Huawei

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit