Vybavené sú presnými technológiami biosnímania.

V segmente hodiniek pre športovcov je Garmin neprekonateľný. Minimálne počtom modelov, ktoré boli za ostatné dva roky uvedené na trh. Pri tomto pretlaku však netreba zabúdať ani na značku Polar, ktorá nechrlí jeden model za druhým a kladie dôraz na pokročilé technológie. Pred pár dňami sa objavili prvé správy o pripravovaných vlajkových hodinkách z produkcie tejto spoločnosti a teraz už vieme, že model Polar Vantage V3 sa konečne dostáva na trh.

V súvislosti s novinkou sa už skôr spomínala nová sada funkcií s názvom Polar Elixir. Polar Vantage V3 vďaka nej môžu s vysokou presnosťou merať veľa telesných funkcií, ako je kardiovaskulárna aktivita, autonómny nervový systém a telesná teplota. Získate tak prehľad o saturácii krvi kyslíkom, teplote kože a zmeriate si aj EKG priamo zo zápästia.

Polar Vantage V3Zdroj: Polar
Polar Vantage V3

Súčasťou Vantage V3 je pochopiteľne nový senzor tepu. Ide už o 4. generáciu optického senzora tepu od Polaru, ktorý poskytuje doteraz najpokročilejšie a najpresnejšie možnosti optického sledovania srdcového tepu na hodinkách Polar. Výrobca uvádza, že je až o 25 % presnejší ako predchádzajúce generácie.

Po dizajnovej stránke zaujme, že aj Polar sa pri novinke rozhodol použiť 1,39-palcový AMOLED displej s dotykovým ovládaním. Okrem neho sa nezabudlo ani na pokročilé dvojpásmové GPS, offline mapy a nový výkonnejší procesor.

Športujte viac, merajte viac

Za všetkým je potrebné hľadať Polar Elixir. Táto inovatívna platforma pre fúziu senzorov meria viac informácií z ľudského tela ako v minulosti. Vďaka tomu poskytne širší rozsah fyziologických a mechanických údajových bodov s vysokou presnosťou, čo posilňuje schopnosti algoritmov Smart Coaching a umožňuje používateľom získať ešte viac z komplexnej sady nástrojov na tréning a regeneráciu.

Meranie saturácie krvi kyslíkom je podľa Polaru veľmi presné a poskytuje presnosť merania na úrovni komerčne dostupných pulzných oxymetrov na prsty.

Zabudované EKG v Polar Vantage V3 umožňuje urobiť elektrokardiogram za 30 sekúnd a prináša pokročilý pohľad na celkový stav športovcov na profesionálnej úrovni, ako je ortostatický test, aby sa maximalizoval potenciál Polar Recovery Pro. Na základe získaných výsledkov je možné každý deň posúdiť pripravenosť na tréning a optimalizovať regeneráciu.

Polar Vantage V3 dokážu počas spánku automaticky zisťovať teplotu pokožky a poskytnú aj dôležité údaje pri meraní menštruačného cyklu žien.

Funkčný dizajn, vysoký výkon

Vantage V3 je tradične inšpirovaný funkčnosťou a eleganciou. Má však úplne nový dizajn s 1,39-palcovým dotykovým AMOLED displejom s hustotou pixelov 462 ppi a tenkými rámikmi. Displej má maximálny jas 1050 nitov a je chránený ochranným sklom Gorilla Glass 3. 

Telo hodiniek je z ľahkého hliníka, avšak po prvýkrát v sérii Vantage V je nový model Vantage V3 plne kompatibilný so štandardnými 22 mm remienkami bez použitia adaptérov.

Medzigeneračne modelu Vantage V3 narástol aj výkon. Novinka je o 129 % výkonnejšia ako model V2 a ponúka až 32 GB internej pamäte napríklad pre offline mapy. Čo sa týka výdrže, Polar ide na istotu. Vantage V3 dokážu poskytnúť dostatok energie až na 140 hodín tréningu na jedno nabitie a až na 8 dní bežného používania.

Polar Vantage V3Zdroj: Polar
Polar Vantage V3

Pre každého športovca

Polar Vantage V3 ponúka viac ako 150 vstavaných športových profilov. Novinka obsahuje všetky nástroje na záznam aktivít, tréningov, regeneráciu a sledovanie spánku, ktoré používatelia Polaru dobre poznajú.

Polar tvrdí, že Vantage V3 a jeho vylepšená technológia biosnímania spolu s vedecky podloženými algoritmami poskytujú najlepšie prispôsobené poradenstvo v športe a fitness. Výrobca zdôrazňuje, že jeho odhodlanie prinášať inovácie ovplyvňuje nielen jeho produkty, ale aj odvetvie nositeľných zariadení ako celok.

Polar Vantage V3Zdroj: Polar
Polar Vantage V3

Dostupnosť a cena

Polar Vantage V3 je možné predobjednať na Polar.com a u vybraných predajcov za 599,90 eur v troch farebných variantoch: Night Black, Sky Blue a Sunrise Apricot. Objednávky budú k prvým záujemcom odoslané 25. októbra. Do obchodov sa tieto hodinky dostanú taktiež 25. októbra.

Dostupný bude aj set Polar Vantage V3 spolu s hrudným pásom Polar H10. Jeho cena bude 649,90 eur.

Polar Vantage V3Zdroj: Polar
Polar Vantage V3

Zdroj: Polar

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.