Nie sú hodné veľkej júlovej konferencie?

Kórejská spoločnosť už 10. júla usporiada konferenciu Unpacked, na ktorej predstaví viaceré novinky zo sveta nositeľnej elektroniky a smartfónov. Pokým zo segmentu skladateľných telefónov sa očakávajú nové modely Galaxy Z Fold6 a Galaxy Z Flip6, tak tento rok sa rozhodne dočkáme aj viacero inovácií zo sveta inteligentných hodiniek na čele s Galaxy Watch Ultra a modelmi série Galaxy Watch7. Hoci doteraz sa predpokladalo, že na júlovej udalosti bude predstavený aj lacnejší model hodiniek Galaxy Watch FE, tak teraz sa vďaka leakerovi Arsene Lupin dozvedáme, že tieto hodinky, vychádzajúce z modelu Galaxy Watch4, budú nakoniec uvedené o niečo skôr.

Samsung Galaxy Watch FE v celej svojej kráseZdroj: Sudhanshu
Samsung Galaxy Watch FE v celej svojej kráse

O skoršom uvedení tohto modelu sa však špekulovalo už pár dní dozadu, pretože Samsung tieto hodinky začal ponúkať ku svojim smartfónom ako darček. V tejto súvislosti sa síce spomínalo iba Francúzsko, avšak objavili sa aj informácie, že spoločnosť ich má v ponuke aj v Belgicku, kde ich pribalí zákazníkom, ktorí majú záujem o jeden z modelov série Galaxy S24.

Samsung Galaxy Watch FE v celej svojej kráseZdroj: Sudhanshu
Samsung Galaxy Watch FE v celej svojej kráse

Zdroj dodáva, že hodinky Galaxy Watch FE budú predstavené 24. júna, čiže o niečo skôr, ako Samsung predstaví svoje novinky so skutočne pridanou hodnotou, pretože model Galaxy Watch FE by mohol byť pokojne pomenovaný aj ako Galaxy Watch4 (2024). Možno jedinou výhodou týchto hodiniek oproti Galaxy Watch4 bude dlhšia softvérová podpora, inak výbava je z veľkej časti identická.

Tvrdenie, že Galaxy Watch FE budú predstavené samostatne, je postavené na celkom logickom základe aj z pohľadu očakávaných inovácií série Galaxy Watch7 alebo modelu Ultra, nakoľko model FE ponúkne identický hardvér ako verzia z roku 2021. Ako darček k predobjednávkam, možno aj k novým skladačkám Galaxy Z Fold6 a Z Flip6, model FE môže s novým názvom zožať aj úspech. Je ale otázne, ako na tieto hodinky zareagujú zákazníci pri voľnom predaji, pretože ich očakávaná cena nebude vôbec nízka.

Samsung Galaxy Watch FE v celej svojej kráseZdroj: Sudhanshu
Samsung Galaxy Watch FE v celej svojej kráse

Je však možné, že Samsung chce iba ponúknuť lacnejšiu alternatívu k inteligentným hodinkám roka 2024 a zároveň rozšíriť rozrastajúcu sa rodinu Fan Edition zariadení. Nechajme sa teda prekvapiť, ako to celé s týmito hodinkami dopadne, a či budú na trh skutočne uvedené už tento mesiac. Celkom zaujímavo vyznieva aj fakt, že pôvodné Galaxy Watch4 je možné dnes kúpiť už za 120 eur, pričom Galaxy Watch FE by mali na základe doterajších informácií stáť až 199 eur.

Zdroj: Arsene Lupin

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.