Aktualizácia na One UI 6 Watch bude dostupná v druhej polovici roka pre hodinky Galaxy Watch4 a novšie.

Samsung oficiálne oznámil veľkú aktualizáciu pre smart hodinky Galaxy Watch so systémom Wear OS. Nová verzia má označenie One UI 6 Watch a bude k dispozícii neskôr v tomto roku pre všetky hodinky od Samsungu, ktoré využívajú platformu Wear OS. Ide teda o modely Galaxy Watch4 (Classic), Galaxy Watch5 (Pro) a Galaxy Watch6 (Classic).

Najnovšia verzia systému Wear OS s nadstavbou One UI 6 Watch bude takisto predinštalovaná v pripravovaných Galaxy Watch7 a Galaxy Watch Ultra, ktoré by mali byť predstavené približne v polovici júla tohto roka.

Galaxy AI zlepší zdravotné funkcie

One UI 6 Watch prinesie viacero zlepšení systému Wear OS 5 a viacero noviniek priamo od Samsungu. Kľúčovými novinkami budú tzv. Galaxy AI funkcie, ktoré kórejský výrobca priniesol začiatkom roka do smartfónov série Galaxy S24. Vtedy tiež oznámil, že Galaxy AI funkcie prídu aj do smart hodiniek Galaxy Watch, ale na konkrétne detaily sme si museli počkať až doteraz.

Samsung dokázal vďaka umelej inteligencii vytvoriť novú funkciu s názvom Energy Score, ktorej koncept mi čiastočne pripomína moju obľúbenú funkciu Body Battery od Garminu. Energy Score bude analyzovať viacero zdravotných ukazovateľov, ako je priemerný čas spánku, konzistencia času spánku, konzistencia času spánku a bdenia, načasovanie spánku, aktivita predchádzajúceho dňa, srdcová frekvencia počas spánku a variabilita srdcovej frekvencie.

Kľúčovou novinkou je, že v rámci funkcie Energy Score sa bude vyhodnocovať aj variabilita srdcovej frekvencie (HRV), čo je skvelá informácia pre všetkých majiteľov hodiniek Galaxy Watch. Samsung uvádza, že funkcia Energy Score bude k dispozícii pre hodinky Galaxy Watch4 a novšie, takže predpokladám, že to isté platí aj pre meranie variability srdcovej frekvencie.

One UI 6 WatchZdroj: Samsung
One UI 6 Watch

Lepšia analýza spánku a nové športové funkcie

One UI 6 Watch prinesie aj novú funkciu Wellness Tips, ktorá by vám mala pomôcť dosiahnuť vaše osobné zdravotné ciele tým, že vám ponúkne poznatky, motivačné tipy a usmernenia na základe konkrétneho cieľa, ktorý chcete dosiahnuť.

Samsung v novej verzii systému pre hodinky zlepší aj analýzu spánku, ktorá bude brať do úvahy nové parametre, ako je pohyb počas spánku, latencia spánku, srdcová frekvenciu a frekvencia dýchania počas spánku.

Zlepšenia sa dočkajú aj športové funkcie. Hodinky začnú vyhodnocovať aeróbny prah a anaeróbny prah srdcovej frekvencie počas behania a budú merať funkčný prahový výkon (FTP) počas bicyklovania. Pribudnú aj ďalšie tréningové funkcie, ako je porovnanie vášho výkonu na rovnakej trati v priebehu času.

One UI 6 WatchZdroj: Samsung
One UI 6 Watch

Zdroj: Samsung

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit