Do výbavy dostala nový optický senzor tepu a nové funkcie.

Suunto oficiálne predstavilo hodinky Suunto Race S. Tie sa od pôvodných Suunto Race odlišujú veľkosťou, ako napovedá aj ich názov. Výrobca ich však vybavil novým a presnejším senzorom tepu, novými funkciami a ešte atraktívnejšou cenovkou.

Suunto Race sa predávajú za cenu od 449 eur, Suunto Race S štartujú na 349 eur a okamžite sa tak zaradili medzi to najatraktívnejšie, čo nájdete medzi športovými hodinkami v tejto cenovej kategórii.

Suunto Race S majú 45 mm priemer a ponúkajú 1,32-palcový AMOLED displej s rozlíšením 466 × 466 pixelov a maximálnym jasom 1000 nitov. Rozlíšenie aj jas sú totožné v porovnaní so štandardným modelom, veľkosť displeja je menšia.

Race S sú dostupné iba vo verzii s oceľovou konštrukciou, majú ochranné sklíčko Gorilla Glass a ponúkajú odolnosť voči vode na úrovni 5 ATM. Štandardné Suunto Race majú zafírové sklíčko, sú dostupné v oceľovej alebo titánovej verzii a odolnosť voči vode je 10 ATM. V oboch prípadoch sú k dispozícii dve bočné tlačidlá a otočná korunka, ktorá funguje ako tretie tlačidlo.

Suunto Race SZdroj: Suunto
Suunto Race S

Viaceré softvérové zlepšenia a úplne nový senzor tepu

Ignorujúc tieto rozdiely, ktoré sa podpísali aj pod o 100 eur nižšiu cenu, Suunto Race S prinášajú funkcie z hodiniek Suunto Race. Dostali však niekoľko zlepšení, ako sú prispôsobiteľné softvérové ciferníky, farebné emoji (+ sa zvýšil počet podporovaných emoji z 300 na cca 1000) či nová funkcia Suunto Climb Guidance. Tá funguje podobne ako ClimbPro od Garminu a umožní vám lepšie sa pripraviť na stúpanie a klesanie v teréne a efektívnejšie si rozložiť sily.

Spomenuté zlepšenia dostanú vo forme aktualizácie aj hodinky Suunto Race, Suunto Vertical a Suunto 9 Peak Pro. Novinkou v mobilnej aplikácii Suunto je funkcia na sledovanie ženského zdravia.

Čo uvedené hodinky nedostanú, je úplne nový optický senzor tepu, ktorý prichádza na trh s hodinkami Suunto Race S, a ktorý sľubuje vyššiu presnosť merania. Nechýba dvojpásmové GPS a k dispozícii sú tiež offline mapy, pričom hodinky majú 32 GB úložisko.

Suunto Race S ponúkajú výdrž až 7 dní bežného používania, resp. 5 dní v always-on režime. V prípade kontinuálneho záznamu GPS je výdrž až 30 hodín v režime najvyššej presnosti.

Porovnanie Suunto Race a Suunto Race SZdroj: Suunto
Porovnanie Suunto Race a Suunto Race S

Zdroj: Suunto

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit