Nový model sa odlišuje titánovou konštrukciou.

Suunto začalo predávať ďalšiu verziu športových hodiniek Suunto Race. Po príchode ich menšej a lacnejšej verzie s názvom Suunto Race S prichádza na trh titánová verzia týchto hodiniek. Tá sa od pôvodného modelu odlišuje titánovou konštrukciou, ktorá je o 7 gramov ľahšia. Cena hodiniek je však o 100 eur vyššia.

Suunto Race S Titanium je k dispozícii v dvoch farebných verziách, ktoré sa odlišujú farbou remienka. Samotné telo hodiniek je v oboch prípadoch šedé. Ignorujúc titánové a ľahšie šasi, hodinky majú totožnú výbavu ako ich základný model, ktorý má oceľové telo.

Znamená to, že obe verzie majú 45 mm priemer a ponúkajú 1,32-palcový AMOLED displej s rozlíšením 466 × 466 pixelov a maximálnym jasom 1000 nitov. Hodinky majú ochranné sklíčko Gorilla Glass a ponúkajú odolnosť voči vode na úrovni 5 ATM.

Suunto Race S TitaniumZdroj: Suunto
Suunto Race S Titanium

Zlepšený senzor tepu, dvojpásmové GPS, offline mapy

Je škoda, že Suunto nepoužilo zafírové sklíčko aspoň v titánovej verzii hodiniek. Toto ochranné sklíčko tak ponúkajú iba hodinky Suunto Race v 49 mm verzii, ktoré majú aj lepšiu odolnosť voči vode na úrovni 10 ATM. Hodinky majú dve bočné tlačidlá a otočnú korunku, ktorá funguje ako tretie tlačidlo.

Suunto Race S majú v porovnaní s modelom Race úplne nový optický senzor tepu, ktorý má vyššiu presnosť merania. Nechýba dvojpásmové GPS a k dispozícii sú tiež offline mapy, pričom hodinky majú 32 GB úložisko. Hodinky ponúkajú výdrž až 9 dní bežného používania, resp. 5 dní v always-on režime. V prípade kontinuálneho záznamu GPS je výdrž až 30 hodín v režime najvyššej presnosti.

Aktuálne portfólio hodiniek Suunto Race, vrátane modelov Race S, vyzerá nasledovne:

Zdroj: Suunto

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit