Ide o nástupcu obľúbenej Xiaomi Mi Body Composition Scale.

Inteligentné váhy patria medzi obľúbené príslušenstvo v mnohých dnešných domácnostiach. Ich prínos často nespočíva ani tak v tom, že dokážu okrem hmotnosti vyhodnocovať aj ďalšie parametre stavby tela (toto meranie môže byť často nepresné), ale najmä v tom, že namerané dáta automaticky posielajú do mobilnej aplikácie. Kedykoľvek k ním teda môžete pristupovať a porovnať si historické dáta.

Jednou z najobľúbenejších inteligentných váh je Xiaomi Mi Body Composition Scale a táto váha sa pred pár týždňami dočkala svojho priameho nástupcu, modelu Body Composition Scale S400. Túto váhu kúpite aj na Slovensku, pričom jej cena sa pohybuje na úrovni okolo 20 až 25 eur.

Body Composition Scale S400 využíva kombináciu vysokofrekvenčných a nízkofrekvenčných striedavých prúdov na analýzu stavby tela. Stále však platí, že váha dokáže pomocou bioelektrickej impedancie zmerať iba spodnú časť vášho trupu.

Bez ohľadu na to, Xiaomi uvádza, že telesný tuk dokáže vyhodnotiť s presnosťou korelačného koeficientu ≥0,93 v porovnaní s DEXA skenom. Váha vyhodnocuje 25 rôznych údajov stavby tela, niektoré z nich môžete vidieť na obrázku nižšie. Váha tiež umožňuje meranie srdcovej frekvencie.

Xiaomi Body Composition Scale S400 je vhodná pre používateľov vo veku od 6 do 80 rokov s hmotnosťou do 150 kg. Váha podporuje až 36 používateľských profilov. Komunikáciu s aplikáciou zabezpečuje rozhranie Bluetooth 5.0. Znamená to, že aplikáciu v telefóne je potrebné spustiť pred samotným vážením.

Xiaomi Body Composition Scale S400Zdroj: Xiaomi
Xiaomi Body Composition Scale S400

Zdroj: Xiaomi Slovensko

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit