Xiaomi predstavilo svoje najodolnejšie smart hodinky.

Xiaomi predstavilo novú generáciu hodiniek série Watch S – zatiaľ iba vo verzii Watch S4 Sport, ktorá je primárne určená športovcom a outdoorovým nadšencom. Zodpovedá tomu konštrukcia hodiniek, ich odolnosť a aj funkcie.

Xiaomi Watch S4 Sport boli oznámené iba pre čínsky trh, avšak dá sa predpokladať, že sa časom dostanú aj na globálny trh a na Slovensko.

Watch S4 Sport majú titánovú konštrukciu a zafírové ochranné sklíčko. Hodinky ponúkajú 1,43-palcový AMOLED displej s rozlíšením 466 × 466 pixelov, ktorý poteší najmä maximálnym jasom 2200 nitov. Hmotnosť je 49 gramov bez remienka, rozmery sú 46,9 × 46,9 × 12,6 mm. Hodinky majú bočné tlačidlo, ktoré funguje aj ako otočná korunka.

Xiaomi Watch S4 SportZdroj: Xiaomi
Xiaomi Watch S4 Sport

Potápanie sa do 40 metrov, offline mapy, algoritmy od Suunto

Xiaomi vybavilo svoje nové hodinky pokročilou odolnosťou voči vode. Hodinky síce ponúkajú odolnosť na úrovni 5 ATM, čo znamená, že s nimi môžete plávať, avšak navyše spĺňajú aj certifikáciu EN 13319, ktorá garantuje ponáranie sa do hĺbky 40 metrov.

Xiaomi Watch S4 Sport využívajú operačný systém Xiaomi HyperOS a okrem základných zdravotných (meranie tepu, stresu, okysličenia krvi, analýza spánku) a športových funkcií (viac ako 150 športov) ponúkajú aj zopár užitočných nástrojov navyše. K dispozícii je funkcia na meranie prahu laktátu počas behania a prvýkrát v rámci Xiaomi hodiniek aj offline mapy.

Watch S4 Sport naplno využívajú aj nedávno oznámenú spoluprácu medzi Xiaomi a Suunto, vďaka ktorej môže Xiaomi využívať algoritmy známeho výrobcu športových hodiniek na vyhodnocovanie prínosu jednotlivých cvičení, ale aj celkového tréningového procesu.

Xiaomi Watch S4 SportZdroj: Xiaomi
Xiaomi Watch S4 Sport

Dvojpásmové GPS, eSIM, NFC a výdrž až 15 dní

Nové hodinky od Xiaomi ponúkajú aj dvojpásmové GPS s podporou piatich navigačných systémov, majú eSIM funkcionalitu a vo výbave je aj NFC, ktoré okrem bezkontaktných platieb umožňuje aj odomykanie vozidiel – túto funkciu aktuálne podporujú autá od Xiaomi a Lotus.

Xiaomi Watch S4 Sport majú 586 mAh batériu a sľubujú výdrž až 15 dní, resp. 6 dní so zapnutým always-on displejom. V prípade neustáleho záznamu GPS je výdrž 26 hodín.

Nové hodinky od Xiaomi sa predávajú v Číne za cenu od 250 eur v prepočte. Cena a dostupnosť globálnej verzie zatiaľ nie je známa. Rovnako nie je známe, či bude mať globálna verzia podporu pre eSIM.

Xiaomi Watch S4 SportZdroj: Xiaomi
Xiaomi Watch S4 Sport

Zdroj: Xiaomi

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit