Chcú zaujať netradičným dizajnom. 

Hodinky dostanú do svojej výbavy dva fotoaparáty, ktoré si môže používateľ odopnúť z remienka na vytváranie fotografií a videí. Používatelia takto vytvorený záznam budú môcť nahrávať do aplikácií ekosystému Facebooku. Predná kamera hodiniek bude slúžiť predovšetkým na uskutočňovanie videohovorov. Na natáčanie celých videí je možné použiť druhý, zadný fotoaparát s automatickým zaostrovaním a rozlíšením 1080p.

Ak budete chcieť túto kameru používať, bude potrebné hodinky z remienka odopnúť. Zdroj pritom uvádza, že Facebook v spolupráci s partnermi vytvára rôzne doplnky, aby bolo možné hodinky pripevniť k rôznym predmetom (oblečenie, batohy, selfie tyče a pod.).

Facebook sa zjavne pokúsi svoje hodinky od konkurencie odlíšiť. Nebude pritom chýbať klasická podpora fitness funkcií, podpora písania správ a ďalších aplikácií. Hodinky by mali vo veľkej miere fungovať samostatne, pričom nebudú musieť byť spárované so smartfónom. Facebook plánuje hodinky vybaviť podporou LTE.

Facebook zároveň pracuje na ďalšom vývoji tohto projektu. Na druhej a tretej verzii hodiniek už pracujeme. Konečným cieľom môže byť v budúcnosti párovanie inteligentných hodiniek s okuliarmi s rozšírenou realitou, ktorú sa chystá uviesť na trh aj spoločnosť Facebook “.

Prvá verzia hodiniek bude k dispozícii vo viacerých farbách. Očakáva sa, že oznámenie sa uskutoční v lete 2022 s odhadovanou cenou okolo 400 dolárov. Facebook zatiaľ nemá s hodinkami veľké plány. Verí, že predá iba niekoľko stotisíc kusov. Napríklad Apple za ostatný rok predal viac ako 34 miliónov kusov svojich hodiniek.

Keďže sa hodinky od Facebooku zatiaľ nedostali do sériovej výroby, nemajú ani svoj oficiálny názov.

Zdroj: TheVerge

Prečítajte si aj:

Galaxy Watch4: Samsung prezradí viac o nových inteligentných hodinkách s Wear OS už 28. júna

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.