Predchádzajúca generácia bola predstavená pred rokom v septembri.

Huawei vraj čoskoro predstaví novú generáciu hodiniek Watch GT. Tvrdia to používatelia sociálnej siete weibo, ktorí si už hodinky Huawei Watch GT 5 vyskúšali alebo majú k dispozícii zákulisné informácie.

Leaker Fixed Focus Digital tvrdí, že aktuálne používa „novú generáciu športových hodiniek od Huawei“ a chváli ich za rýchlosť a plynulosť. Toto zlepšenie má byť dané novým operačným systémom HarmonyOS NEXT, ktorý hodinky využívajú. Rozdiel v plynulosti systému je podľa jeho slov citeľný v porovnaní so systémom HarmonyOS 4.2, ktorý využívajú Huawei Watch GT 4 alebo nedávno predstavené Huawei Watch Fit 3.

Plynulosť nového systému a jeho predinštalovanie do Huawei Watch GT 5 spomína aj ďalší používateľ na sociálnej sieti weibo, na čo upozornil portál huaweicentral.com. V jeho príspevku sa doslova spomína názov Huawei Watch GT 5.

Bohužiaľ, ďalšie detaily zatiaľ nie sú známe, čiže sa musíme uspokojiť iba so skutočnosťou, že Huawei Watch GT 5 už existujú a využívajú nový operačný systém HarmonyOS NEXT. To, že sa tieto hodinky začínajú spomínať už v lete, znamená, že je veľká pravdepodobnosť, že na trh prídu ešte tento rok.

Dávalo by to zmysel aj z toho hľadiska, že Huawei dávnejšie potvrdil, že hodinky Huawei Watch GT 4 Pro nepripravuje. Ďalšou novinkou tejto série teda budú Watch GT 5. Pokiaľ Huawei zachová dátum vydania predchádzajúcej generácie, mohli by sme ich spoznať už v septembri.

Zdroj: weibo, huaweicentral

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit