Prináša mierne odlišný dizajn a ľahšiu hliníkovú konštrukciu.

OnePlus predstavil nové smart hodinky so systémom Wear OS. Nazývajú sa OnePlus Watch 2R a ide o lacnejšiu a ľahšiu verziu hodiniek OnePlus Watch 2, ktoré prišli na trh koncom februára 2024.

Nové hodinky prinášajú prakticky totožnú výbavu a odlišujú sa iba dizajnom a konštrukciou. Dizajn hodiniek Watch 2R je tradičný, môžete ho vidieť na obrázkoch. Okrúhla konštrukcia neobsahuje výčnelky na pravej hrane, ako tomu bolo v prípade OnePlus Watch 2, ktoré sa v tomto smere odlišovali od väčšiny ostatných hodiniek.

OnePlus Watch 2R sú vyrobené z hliníka a majú silikónový remienok. Vďaka tomu sú ľahšie – majú 37 gramov bez remienka a 59 gramov s remienkom. Štandardné Watch 2 majú oceľovú konštrukciu, ktorá je odolnejšia, remienok z fluórovej gumy a hmotnosť 49 gramov bez remienka, resp. 80 gramov s remienkom.

OnePlus Watch 2RZdroj: OnePlus
OnePlus Watch 2R

Rozdiel v cene hodiniek je cca 50 eur, podľa toho, či sú OnePlus Watch 2 práve v zľave a stoja 299 eur (ako aj teraz) alebo nie. Nové OnePlus Watch 2R sú v úvodnej zľave za 249 eur, štandardná cena je 279 eur.

Obe hodinky ponúkajú 1,43-palcový AMOLED displej s rozlíšením 466 × 466 pixelov a jasom až 600 nitov, resp. 1000 nitov v režime vysokého jasu. Poháňa ich procesor Snapdragon W5 v kombinácii s čipom BES 2700 MCU. K dispozícii je 2 GB RAM a 32 GB úložisko. Hodinky majú predinštalovaný operačný systém Wear OS 4.

Totožná je aj výdrž batérie, ktorá má kapacitu 500 mAh a sľubuje až 100 hodín používania na jedno nabitie, resp. 2 dni intenzívneho používania. OnePlus Watch 2R majú aj dvojpásmové GPS a NFC pre bezkontaktné platenie cez Google Pay. Nechýba odolnosť voči vode a prachu na úrovni IP68 a odolnosť voči vode na úrovni 5 ATM.

Čiže, naozaj, hlavný rozdiel spočíva v tom, že OnePlus Watch 2R sú o niečo ľahšie, lacnejšie a majú hliníkové telo. Ak zvažujete kúpu hodiniek od OnePlus, treba si zvážiť, či chcete ušetriť, alebo si radšej priplatíte za odolnejšiu oceľovú verziu (OnePlus Watch 2).

OnePlus Watch 2RZdroj: OnePlus
OnePlus Watch 2R

Zdroj: OnePlus

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit