Funkcia je momentálne dostupná iba pre niektoré mestá.

Google usilovne pracuje na zlepšovaní používateľského zážitku, ktorý ponúkajú smart hodinky so systémom Wear OS. Tie disponujú výbornými inteligentnými funkciami a v tomto smere sa snažia vyrovnať hodinkám Apple Watch.

Google počas posledných dní oznámil niekoľko dôležitých zlepšení, ktoré ponúkajú Wear OS hodinky už dnes alebo z nich budú naplno profitovať v blízkej budúcnosti. Medzi tieto zlepšenia patrí nová funkcia v aplikácii Peňaženka Google, vďaka ktorej nájdete v smart hodinkách všetky vernostné karty a lístky, ktoré máte uložené v peňaženke vo vašom Android telefóne.

Ďalšou novinkou je predĺženie výdrže Wear OS hodiniek vďaka novej technológii, s ktorou prichádzajú na trh hodinky OnePlus Watch 2 a v budúcnosti by sa mala objaviť aj vo výbave ďalších hodiniek.

A Google v neposlednom rade zlepšil obľúbenú aplikáciu Mapy Google. Tá je predinštalovaná v moderných hodinkách so systémom Wear OS a umožňuje využívať mapové podklady a navigačné pokyny priamo na zápästí. Novinkou, ktorú Mapy Google pre Wear OS dostávajú v týchto dňoch, je zobrazovanie navigačných pokynov pre MHD.

Je to užitočná novinka, nakoľko Mapy Google doteraz zobrazovali na hodinkách iba navigáciu pre auto, chôdzu a bicykel. Avšak v mnohých prípadoch oceníte aj pokyny pre MHD – sám som túto funkciu využil v hodinkách Apple Watch cez aplikáciu Apple Mapy, keď som bol pred pár dňami na veľtrhu MWC 2024 v Barcelone, kde som okrem iného videl prvýkrát naživo smart prsteň Samsung Galaxy Ring.

Mapy Google pre Wear OS aktuálne zobrazujú navigačné pokyny pre MHD iba v niektorých mestách. V rámci Bratislavy mi nová funkcia zatiaľ nefunguje, hoci Mapy Google majú potrebné dáta k dispozícii a všetky aplikácie mám zaktualizované.

Google uvádza, že nová funkcia je dostupná pre všetky hodinky so systémom Wear OS 3 a novším. Vyžaduje sa pripojenie do internetu – buď priamo z pripojeného smartfónu alebo cez Wi-Fi, resp. eSIM v prípade hodiniek s touto funkciou.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit