Zlepšuje zdravotné a fitness funkcie a prináša nové možnosti, ako si prispôsobiť vzhľad hodiniek.

Doplnené: Aktualizácia je už dostupná aj na Slovensku. V redakcii sme už zaktualizovali naše hodinky. Aktualizácia má veľkosť 670 MB a označenie R890XXU1EVA8, viď. screenshot nižšie.

Samsung začal distribuovať veľkú aktualizáciu pre hodinky Galaxy Watch4 a Watch4 Classic, ktorá je už dostupná. Výrobca ju začal distribuovať od 9. februára, avšak môže potrvať niekoľko dní, dokedy vám ju hodinky ponúknu. Nám v redakcii sa už naše hodinky zaktualizovali.

Súčasťou veľkej aktualizácie je viacero kľúčových funkcií a noviniek. Používatelia si môžu lepšie prispôsobiť vzhľad hodiniek vlastnému vkusu a ľahšie plniť svoje ciele v oblasti zdravia a cvičenia. Mnohé zdravotné a fitnes funkcie sa dočkali významných vylepšení – pribudol napríklad intervalový tréning pre bežcov a cyklistov, nový program pre lepší spánok alebo sofistikovaná analýza telesnej stavby. K dispozícii sú tiež nové ciferníky a niekoľko nových štýlových remienkov.

Vylepšená funkcia Body Composition, ktorá analyzuje parametre, ako je hmotnosť, percento telesného tuku či množstvo kostrového svalstva, je odteraz obohatená o nové tipy a rady pre lepšiu motiváciu. Okrem toho pribudli detailné informácie o telesnej stavbe zo služby Centr a používatelia Galaxy Watch4 môžu využiť tridsaťdňový bezplatný skúšobný prístup k tejto službe.

Nové športové funkcie vo veľkej aktualizácii pre Galaxy Watch4Zdroj: Samsung
Nové športové funkcie vo veľkej aktualizácii pre Galaxy Watch4
Aktualizácia pre Samsung Galaxy Watch4Zdroj: TOUCHIT.sk
Veľká aktualizácia pre Samsung Galaxy Watch4

Nové intervalové tréningy aj program na zlepšenie spánku

Novinkou je tiež nový intervalový tréning pre bežcov a cyklistov. Môžete si v ňom nastaviť počet a trvanie jednotlivých cvičení, prípadne aj vzdialenosť, ktorú chcete ubehnúť alebo prejsť. Hodinky Galaxy Watch4 tak môžu fungovať ako osobný tréner a strážia, či svoje ciele plníte. Prípadne vám môžu samy predpísať tréningový program, v ktorom sa budú striedať intenzívnejšie a menej intenzívne časti.

Bežcom nová aktualizácia ponúka aj ďalšie funkcie – od rozcvičky pred, počas, až po odpočinok a regeneráciu. Hodinky v reálnom čase merajú a zobrazujú stav kyslíka v krvi (v percentách VO2 max), aby ste mali lepší prehľad záťaži počas tréningu. Po dobehnutí vám hodinky na základe potenia pri behu poradia, koľko by ste mali vypiť, aby ste neboli dehydratovaní. Okrem toho hodinky merajú aj návrat srdcovej činnosti do normálu, na čo sa používajú dáta generované dve minúty po ukončení intenzívnej záťaže.

Novinkou je funkcia Sleep Coaching, ktorej cieľom je zlepšiť vaše spánkové návyky. Program vyhodnotí váš spánok počas dvoch cyklov trvajúcich minimálne sedem dní a pridelí vám jeden z tzv. spánkových symbolov – zviera, ktorému sa svojimi návykmi najviac podobáte. Nasleduje program trvajúci štyri až päť týždňov, kedy vám hodinky budú radiť, kedy si ísť ľahnúť, automaticky vás budú odkazovať na odborné články, pomôžu vám pri meditácii a budú vám zasielať pravidelné správy, ako si so spaním vediete.

Medzi ďalšie novinky, ku ktorým dostanú hodinky Galaxy Watch4 počas nasledujúcich mesiacov prístup, bude Google Asistent.

Zdroj: Samsung

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit