Nová generácia inteligentných hodiniek spoločnosti Samsung príde údajne aj s podporou merania telesnej teploty.

Hoci o novej generácii hodiniek Galaxy Watch máme iba málo informácií, zdá sa, že ich senzorická výbava sa rozrastie. Do ich výbavy sa údajne dostane aj funkcia merania telesnej teploty, ktorú konkurencia vo svojich hodinkách už ponúka. Napríklad Huawei ňou vybavil aj model Watch GT 3. Okrem novej funkcie sa dozvedáme aj možný dátum uvedenia série modelov série Galaxy Watch5 na trh. 

Portál AndroidAuthority informuje, že teplomer Galaxy Watch5 by dostal funkciu, ktorá by sa dala využívať na meranie teploty tela, čo by pomohlo pri zisťovaní včasných príznakov ochorenia COVID-19. Okrem tohto ochorenia by sa mohla funkcia používať aj na sledovanie iných infekcií a menštruačných cyklov.

Samsung Galaxy Watch4

Meranie telesnej teploty na vyššej úrovni

Meranie telesnej teploty hodinkami je z veľkej časti ovplyvnené vonkajšími faktormi, ktoré sa spoločnosti Samsung údajne podarilo eliminovať. Technológia použitá v Galaxy Watch5 by tak mala byť veľmi presná a svojim spôsobom aj jedinečná.

Ďalej sa dozvedáme, že hodinky by sa mali na trh dostať v auguste tohto roka, čo je v podstate tradičný mesiac uvádzania hodiniek Galaxy Watch. Pred rokom boli v auguste predstavené aj hodinky Galaxy Watch4.

Nakoniec sa dozvedáme, že funkcia merania telesnej teploty by sa mala objaviť aj v novej generácii slúchadiel Galaxy Buds. Vieme však, že o integráciu športových funkcií sa snaží aj Apple pri slúchadlách AirPods.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.