Apple vynovil svoje najlacnejšie inteligentné hodinky.

Apple oficiálne predstavil hodinky Apple Watch Ultra, Apple Watch Series 8 a vynovil aj svoj najlacnejší model Apple Watch SE. Ich druhá generácia prináša výkonnejší procesor a novú funkciu automatického rozpoznania autonehody – a to je asi tak všetko.

Apple Watch SE 2. generácie sú rovnako ako 1. generácia dostupné vo veľkostiach 40 a 44 mm. Využívajú Retina LTPO OLED displej s maximálnym jasom 1000 nitov, avšak nemajú funkciu Always-on displeja. Obrazovku chráni ochranné sklíčko Ion-X.

Apple Watch SE 2. generácieZdroj: Apple
Apple Watch SE 2. generácie

Výkonnejší procesor, ale obmedzená funkcionalita v porovnaní so štandardným modelom

Ako už bolo spomenuté, hlavné medzigeneračné zlepšenie sa týka výkonnejšieho procesora. Prvá generácia mala čip Apple S5, ktorý poháňa hodinky Apple Watch Series 5. Druhá generácia modelu SE ponúka čip Apple S8, ktorý nájdete aj v Apple Watch Series 8. Senzor teploty však nečakajte.

Apple Watch SE 2. generácie neponúkajú ani meranie EKG či okysličenia krvi – v tomto smere sú hodinky mierne orezané v porovnaní so základnými modelmi. Výdrž dosahuje 18 hodín, rýchle nabíjanie nie je k dispozícii.

Apple Watch SE 2. generácieZdroj: Apple
Apple Watch SE 2. generácie

Za cenu od 299 eur

Hodinky majú odolnosť voči vode na úrovni 5 ATM a neponúkajú pokročilú odolnosť konštrukcie, s ktorou prišli Apple Watch Series 7. Novinkou je však funkcia rozpoznania autonehody. Cena Apple Watch SE 2. generácie začína od 299 eur:

  • 40 mm Bluetooth – 299 eur
  • 40 mm LTE – 369 eur
  • 44 mm Bluetooth – 339 eur
  • 44 mm LTE – 409 eur

Ak beriem do úvahy cenu a výbavu Apple Watch SE 2. generácie, osobne by som skôr odporučil kúpu hodiniek Apple Watch Series 7 – pokiaľ ich ešte nájdete v niektorom z obchodov. Rozdiel v cene by nemal byť až tak výrazný a Apple Watch 7 ponúkajú lepší zážitok a to vo viacerých smeroch – majú o niečo väčší displej s funkciou Always-on, lepšiu odolnosť, viac funkcií a rýchle nabíjanie.

Zdroj: Apple

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit