Amazfit oznámil dvojicu nových hodiniek.

Amazfit oficiálne predstavil hodinky Amazfit Active a Amazfit Active Edge. Novinky dopĺňajú model Amazfit Balance, ktorý prišiel na trh v septembri 2023. Nové hodinky ponúkajú viacero spoločných vlastností, avšak ich najvýraznejším rozdielom je dizajn a použitý displej.

Amazfit Active sú nástupcom modelu Amazfit GTS, takže majú hranatý dizajn, ktorý pripomína Apple Watch. Ich základom je 1,75-palcový AMOLED displej s rozlíšením 390 × 450 pixelov. Amazfit Active Edge zaujmú odolnou konštrukciou, ktorá pripomína hodinky série T-Rex – majú však lifestylovejší dizajn. V tomto prípade je použitý 1,32-palcový TFT displej s rozlíšením 360 × 360 pixelov.

Amazfit ActiveZdroj: Amazfit
Amazfit Active

Hodinky sa odlišujú aj celkovou odolnosťou, čo je logické pri pohľade na ich spracovanie a odolnosťou voči vode. Active spĺňajú štandard 5 ATM, Active Edge ponúkajú až 10 ATM. A v neposlednom rade je rozdielom aj Bluetooth telefonovanie z pripojeného smartfónu a nová funkcia Readiness, s ktorou prišli na trh hodinky Balance. Hranaté Active tieto funkcie majú, odolné Active Edge nie.

Active aj Active Edge ponúkajú funkciu Zepp Coach, majú viac ako 120 športových režimov (Edge majú viac ako 130) a k dispozícii sú aj tradičné zdravotné funkcie, ako je meranie celodňového tepu, stresu, okysličenia krvi a analýza spánku. Hodinky majú bližšie nešpecifikovaný senzor tepu, s ktorým som sa doteraz v Amazfit hodinkách nestretol.

Amazfit Active EdgeZdroj: Amazfit
Amazfit Active Edge

Obe novinky využívajú operačný systém Zepp OS 2.0 (Balance majú už tretiu generáciu), majú jednopásmové GPS (Balance majú dvojpásmové) a bohužiaľ nepodporujú bezkontaktné platby cez Zepp Pay. K dispozícii je tvorba tréningových šablón a podpora pre import trás do hodiniek, pomocou ktorých vás následne Active a Active Edge môžu navigovať. Výdrž batérie dosahuje až 14 dní pre model Active a až 16 dní pre Active Edge.

Amazfit Active sú v predaji na Slovensku za cenu od 129,99 eur. Hodinky Active Edge prídu na trh neskôr, cena zatiaľ nebola oznámená.

Zdroj: Amazfit

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit