Prinášajú bezkontaktné platby aj zmysluplné zlepšenie zdravotných funkcií.

Amazfit Balance sú hodinky, ktoré prišli na trh v septembri 2023 a priamo nadväzujú na sériu Amazfit GTR. Pokiaľ by sa nepremenovali, ich označenie by bolo Amazfit GTR 5. A hoci výrobca nevysvetľuje, prečo sa rozhodol upustiť od označenia GTR a GTS, nový názov lepšie zodpovedá tomu, čo hodinky prinášajú.

Názov Amazfit Balance zároveň vhodnejšie zapadá do aktuálneho portfólia hodiniek tejto značky, v ktorom nájdete odolné hodinky T-Rex a bežecké a športové Cheetah. Balance má definovať dôraz na zdravotné a fitnes funkcie, ktoré vám pomôžu dosiahnuť rovnováhu vo vašom živote.

Som rád, že neostalo iba pri marketingu. Nové hodinky od Amazfitu reálne dostali nové funkcie, ktoré považujem za užitočné. Aj vďaka tomu ich považujem za priamu alternatívu ku Garmin Venu 3. Amazfit Balance však majú veľkú výhodu v tom, že stoja polovicu toho, čo Venu 3.

A ešte jedna dôležitá informácia. Amazfit v minulosti predstavoval hodinky GTR aj GTS súčasne. Tento rok však uviedol na trh iba hodinky Balance – aspoň zatiaľ. Výrobca však oznámil, že pripravuje aj hranatú verziu, teda nástupcu hodiniek GTS. Tá sa bude nazývať Amazfit Active a mala by byť predstavená čoskoro.

Väčší a jasnejší displej, tenší rámik

Amazfit Balance vychádzajú z dizajnu hodiniek Amazfit GTR 4 a mierne ho zlepšujú. Rámik okolo displeja je tenší, takže novinka má väčší displej. Ide o 1,5-palcový AMOLED displej s rozlíšením 480 × 480 pixelov. Maximálny jas sa zvýšil z 1000 nitov na 1500 nitov.

Keď som hodinky porovnával vonku počas slnečného dňa s Huawei Watch GT 4, ktoré majú maximálny jas 600 nitov, nevidel som až taký veľký rozdiel, ako by som očakával podľa papierových špecifikácií. Čitateľnosť na slnku je štandardná na pomery hodiniek s AMOLED displejom, čo znamená, že niekomu bude postačovať a niekto sa na ňu bude sťažovať. Ja patrím do prvej skupiny.

Hodinky majú puzdro z hliníka, ktoré môže byť teoreticky náchylnejšie na odreniny ako modely s oceľovým puzdrom. Po vyše troch týždňoch používania som si však zatiaľ nevšimol žiadne škrabance alebo vizuálne nedostatky a hodinky vyzerajú ako nové. Displej chráni temperované ochranné sklo s povrchovou vrstvou, ktorá minimalizuje odlesky a odtlačky prstov. Balance sú v predaji v dvoch verziách – jedna má čierny silikónový remienok a podobá sa na hodinky GTR 4.

Ja som mal na test verziu s nylonovým remienkom. Môžete ju vidieť na fotkách a podľa mňa vyzerá skvelo. Zároveň som rád, že konečne sa ďalší výrobca rozhodol ponúkať hodinky s nylónovým remienkom priamo v balení. Takýto remienok mi z hľadiska komfortu a prispôsobenia jeho utiahnutia vyhovuje viac ako silikónový remienok.

Amazfit BalanceZdroj: TOUCHIT
Amazfit Balance

Slabšie ciferníky a Always-on displej ako konkurencia

S dizajnom súvisia softvérové ciferníky, ktoré sú základné až strohé. Našiel som ciferník, ktorý sa mi páči a používam ho, avšak mám pocit, že konkurenčné Huawei Watch GT 4 sú v tomto smere popredu a ponúkajú krajšie a detailnejšie ciferníky.

Hodinky od Huawei sú viditeľne lepšie vybavené aj z hľadiska Always-on displeja, ktorý je v prípade Amazfit Balance takisto základný. Zobrazuje iba čísla alebo dve ručičky. Watch GT 4 či Garmin Venu 3 zobrazujú v Always-on režime viac detailov a je to vizuálne krajšie. Čiže, ak si potrpíte na takéto detaily, takýto je aktuálny stav.

Amazfit BalanceZdroj: TOUCHIT
Amazfit Balance v režime Always-on

Dva spôsoby ovládania pomocou tlačidiel

Amazfit Balance ponúkajú horné tlačidlo, ktoré funguje aj ako otočná korunka. K dispozícii je tiež spodné tlačidlo. Oceňujem, že Amazfit ponúkajú dva režimy používania – prednastavený režim vás po stlačení horného tlačidla vždy vráti na softvérový ciferník – rovnako ako Huawei hodinky.

Doplnené 13. 11.: Po vyše dvoch mesiacoch používania som zaznamenal, že sa otočná korunka môže niekedy mierne „zaseknúť“, keď ňou dlhšie neotáčam. V takom prípade ju treba chytiť dvoma prstami a otočiť, aby sa opäť začala štandardne otáčať. Tento stav trval cca 2 dni, aktuálne funguje opäť normálne a bez „zasekávania“ sa.

V nastaveniach si môžete aktivovať tzv. Button režim a ten funguje tak, že horné tlačidlo potvrdzuje zvolenú položku a spodné tlačidlo má funkciu Späť. Je to podobné ako v prípade Garmin hodiniek a vďaka tomu môžete hodinky ovládať aj bez nutnosti dotykového ovládania.

Amazfit hodinky ponúkajú veľké množstvo nastavení – je ich výrazne viac v porovnaní s priamou konkurenciou. Pre niekoho to môže byť na prvý pohľad až príliš komplexné, avšak odporúčam venovať nastaveniam čas a pohrať sa s nimi. Hodinky si vďaka tomu viete do veľkej miery prispôsobiť, či už ide o nastavenia, widgety alebo bočné karty, ktoré zobrazujú dôležité informácie.

Hodinky neponúkajú lokalizáciu do slovenčiny. K dispozícii je však česká lokalizácia. Mobilná aplikácia Zepp je dostupná aj v slovenčine.

Amazfit BalanceZdroj: TOUCHIT
Amazfit Balance

Najlepšie inteligentné funkcie vo svojej kategórii

Balance majú nadštandardnú ponuku inteligentných funkcií v segmente hodiniek s dlhou výdržou batérie. Povedal by som, že ich ponuka je najlepšia v rámci danej kategórie. K dispozícii je Bluetooth telefonovanie z pripojeného smartfónu, vernostné karty, hlasové poznámky, to-do list, prepojenie s kalendárom, prehrávanie offline hudby a najnovšie aj bezkontaktné platby cez Zepp Pay.

Platenie hodinkami funguje aj na Slovensku a hoci je podpora slovenských bánk pomerne chudobná (365.bank), do hodiniek môžete pridať aj Curve kartu a toto je spôsob, ktorý ja odporúčam. Curve kartu používam už niekoľko rokov na platenie všetkými hodinkami na trhu, ktoré majú bezkontaktné platby.

Informácie o tom, či dostanú aj staršie Amazfit hodinky podporu pre Zepp Pay, nemám, avšak pochybujem, že sa tak stane. A dajte si aj pozor na to, kde kupujete Amazfit Balance. Hodinky zo slovenskej, českej alebo európskej distribúcie by mali obsahovať funkciu Zepp Pay. Avšak Amazfit Balance z AliExpressu a z Číny často neobsahujú podporu pre Zepp Pay.

Dôležitá informácia je, že všetky inteligentné funkcie sú dostupné v kombinácii s Android telefónom aj iPhonom – Huawei hodinky napríklad nepodporujú prenos hudby z iPhonu. A na základe priameho porovnania hodiniek Balance s Huawei Watch GT 4 a Garmin Venu 3 chválim aj zabudovaný mikrofón a reproduktor – sú najlepšie spomedzi tejto trojice.

Platenie Amazfit hodinkami cez Zepp PayZdroj: TOUCHIT
Amazfit Balance

Nová zdravotná funkcia Readiness je skvelá

Amazfit rozšíril aj zdravotné funkcie. K tradičným funkciám, ako je celodňové meranie tepu, stresu, okysličenia krvi a analýza spánku, pribudla nová funkcia Readiness. Tá vyhodnocuje viacero premenných vrátane variability srdcového tepu počas noci a zmeny teploty pokožky, aby vyhodnotila, ako dobre ste cez noc zregenerovali.

Pokiaľ neviete, čo je to variabilita srdcového tepu, tak je to parameter, ktorý je unikátny pre každého človeka. Hodinky preto potrebujú niekoľko nocí, aby identifikovali vašu základnú hodnotu. Na základe toho si následne viete porovnať, či bola vaša hodnota cez noc štandardná alebo výrazne nižšia, čo môže byť spôsobené napríklad zaťaženým žalúdkom počas noci kvôli nevhodnej večeri alebo alkoholu.

Variabilita môže výraznejšie poklesnúť, keď ste chorý, niečo na vás lezie, alebo keď to preženiete s cvičením. Je to funkcia, ktorá, ak ju viete dobre používať, vám môže dať pridanú hodnotu. Chválim, že Balance zobrazujú viacero tipov, ktorými sa snažia používateľa edukovať a vysvetľovať mu, ako funguje variabilita srdcového tepu a ako dobre regenerovať. 

Balance som porovnával s inteligentným prsteňom Oura Ring a hodinkami Garmin Forerunner 955. Porovnanie nameranej variability srdcového tepu a ďalších hodnôt si môžete pozrieť v tabuľke:

Noc 1Oura Ring 3Amazfit BalanceGarmin Forerunner 955
Spánkové skóre868663
Hlboký spánok1h 13m1h 46m1h  
REM fáza1h 38m2h 56m1h 57m
HRV303940
RHR53 / 6053 / 6054
Noc 2Oura Ring 3Amazfit BalanceGarmin Forerunner 955
Spánkové skóre919284
Hlboký spánok1h 57m1h 42m55m
REM fáza1h 27m2h 45m1h 35m
HRV545452
RHR47 / 5450 / 5550
Noc 3Oura Ring 3Amazfit BalanceGarmin Forerunner 955
Spánkové skóre849092
Hlboký spánok1h 2m1h 21m1h 33m
REM fáza1h 46m2h 10m1h 43m
HRV525654
RHR49 / 5452 / 5550
Noc 4Oura Ring 3Amazfit BalanceGarmin Forerunner 955
Spánkové skóre859585
Hlboký spánok1h 25m1h 30m1h 13m
REM fáza1h 42m2h 15m1h 48m
HRV394647
RHR52 / 5753 / 5753
Noc 5Oura Ring 3Amazfit BalanceGarmin Forerunner 955
Spánkové skóre839481
Hlboký spánok53 m1h 38m53m
REM fáza1h 31m2h 31m1h 6m
HRV455049
RHR50 / 5753 / 5753
Noc 6Oura Ring 3Amazfit BalanceGarmin Forerunner 955
Spánkové skóre869374
Hlboký spánok1h 51m1h 20m35m
REM fáza1h 42m2h 28m1h 10m
HRV464848
RHR53 / 5655 / 5753
Noc 7Oura Ring 3Amazfit BalanceGarmin Forerunner 955
Spánkové skóre829380
Hlboký spánok1h 20m1h 25m57m
REM fáza1h 34m2h 15m1h 9m
HRV444551
RHR52 / 5656 / 5753
Noc 8Oura Ring 3Amazfit BalanceGarmin Forerunner 955
Spánkové skóre888690
Hlboký spánok1h 20m1h 14m1h 9m
REM fáza1h 39m2h 33m1h 59m
HRV475153
RHR48 / 5350 / 5349
Amazfit BalanceZdroj: TOUCHIT
Amazfit Balance

Merajú aj teplotu a kompozíciu tela

Balance merajú aj teplotu pokožky a vyhodnocujú jej zmenu. Novinkou je meranie kompozície tela cez bioelektrickú impedanciu. Takúto funkciu ponúkajú aj hodinky Samsung Galaxy Watch a v prípade Amazfit Balance to funguje rovnako – stačí priložiť dva prsty k dvom tlačidlám. Presnosť funkcie je diskutabilná a môže sa odlišovať od používateľa k používateľovi.

Amazfit predáva aj špeciálnu váhu, ktorá sa s hodinkami spáruje a umožní presnejšie zmerať stavbu celého tela. V takomto prípade sa kombinujú dáta z hodiniek (tie zmerajú trup) s dátami z váhy, ktorá zmeria spodnú časť tela. Táto váha však nebude na Slovensku v predaji.

Ešte jeden poznatok k vyššie uvedenej tabuľke. Amazfit Balance a Oura Ring vyhodnocujú skóre spánku aj skóre pripravenosti. Garmin hodinky vyhodnocujú skóre spánku a niektoré športové hodinky vyhodnocujú skóre pripravenosti na tréning. Jednotlivé hodnoty sa odlišujú spôsobom výpočtu, čiže za mňa je kľúčové porovnávanie hodnôt HRV (variabilita srdcového tepu) a RHR (pokojový tep počas noci). Balance aj Oura udávajú najnižší aj priemerný pokojový tep, preto sú v tabuľke dve čísla.

Pre zaujímavosť som dal do tabuľky aj hodnoty hlbokého spánku a REM fázy spánku. Presnosť merania spánkových fáz pomocou smart hodiniek je diskutabilná, takže týmto parametrom nepripisujem až takú veľkú pozornosť. Najväčšiu presnosť v tomto smere vraj ponúka Oura Ring, ale aj v prípade inteligentného prsteňa treba počítať s určitými odchýlkami. Osobne si sledujem najmä hodnoty HRV a RHR, ktoré si kontrolujem každé ráno po zobudení.

Amazfit BalanceZdroj: TOUCHIT
Amazfit Balance

Športovým funkciám dominuje Zepp Coach

Športové funkcie sú bez väčších zmien. Hodinky využívajú nový senzor tepu s názvom BioTracker 5.0 a tento senzor prináša aj nové zdravotné funkcie, o ktorých som písal vyššie. Jeho presnosť počas športovania je lepšia v porovnaní s predchádzajúcou generáciou, ale nie je bezchybná.

Amazfit Balance majú vo výbave dvojpásmové GPS a s jeho presnosťou som spokojný. Až na zriedkavé výnimky majú tieto hodinky presnejšie meranie GPS ako Huawei Watch GT 4, ktoré považujem za priamu konkurenciu. A vo väčšine prípadov dokážu držať krok s Garmin hodinkami, hoci, zriedkavo sa objavila menšia odchýlka.

Hodinky tiež ponúkajú funkciu Zepp Coach, ktorá generuje odporúčania na denné tréningy – v tom zmysle, že vám zobrazí, ako dlho máte cvičiť a pri akej tepovej frekvencii. Môže to byť fajn pre ľudí, ktorí doteraz žili sedavým spôsobom života a postupne ho chcú zaktívniť. K dispozícii sú tri náročnosti, takže táto funkcia môže zaujať aj fyzicky zdatnejších používateľov. Zepp Coach v hodinkách Balance ponúka aj tzv. bežecký režim, v ktorom vám generuje odporúčania na zlepšenie vašich časov na 5 km a 10 km.

Offline mapy, s ktorými prišli športové hodinky Cheetah, hodinky Balance nepodporujú. K dispozícii je však podpora pre import trás, takže hodinky vás následne vedia navigovať. Toto považujem za výhodu v porovnaní s Venu 3, do ktorých Garmin odmieta zakomponovať aspoň základné navigačné funkcie.

Amazfit BalanceZdroj: TOUCHIT
Amazfit Balance

Presnosť merania tepu a GPS

Nižšie uvádzam niekoľko grafov s porovnaním hodiniek Amazfit Balance s hrudným pásom a konkurenčnými hodinkami a takisto porovnanie merania GPS s hodinkami Garmin Forerunner 955 Solar a inými modelmi.

Amazfit Balance: Presnosť merania tepuZdroj: TOUCHIT
Amazfit Balance: Presnosť merania tepu – TRX cvičenie v telocvični
Amazfit Balance: Presnosť merania tepuZdroj: TOUCHIT
Amazfit Balance: Presnosť merania tepu – kombinovaný pomalý beh a rýchla chôdza
Amazfit Balance: Presnosť merania tepuZdroj: TOUCHIT
Amazfit Balance: Presnosť merania tepu – Telekom Night Run. Tento beh hodinky nezvládli optimálne a je to jediný z 10+ tréningov, ku ktorému mám výhrady
Amazfit Balance: Presnosť merania tepuZdroj: TOUCHIT
Amazfit Balance: Presnosť merania tepu – ľahký beh a šprinty. Garmin Venu 3 či Huawei Watch GT 4 si so šprintami poradia lepšie, ale na pomery smart hodiniek je tento výsledok v poriadku
Amazfit Balance: Presnosť merania tepuZdroj: TOUCHIT
Amazfit Balance: Presnosť merania tepu – bežecký tréning s rozličnými cvičeniami a šprintami na konci
Amazfit Balance: Presnosť merania tepuZdroj: TOUCHIT
Amazfit Balance: Presnosť merania tepu – ľahký beh
Amazfit Balance: Presnosť merania tepuZdroj: TOUCHIT
Amazfit Balance: Presnosť merania tepu – ľahký beh
Amazfit Balance: Presnosť merania tepuZdroj: TOUCHIT
Amazfit Balance: Presnosť merania tepu – chôdza, s ktorou majú konkurenčné Huawei Watch GT 4 problém
Amazfit Balance: Presnosť merania tepuZdroj: TOUCHIT
Amazfit Balance: Presnosť merania tepu – chôdza, s ktorou majú konkurenčné Huawei Watch GT 4 problém
Amazfit Balance: Presnosť merania tepuZdroj: TOUCHIT
Amazfit Balance: Presnosť merania tepu – rýchla chôdza

Porovnanie GPS:

  • Amazfit Balance – modrá farba
  • Huawei Watch GT 4 – červená farba
  • Garmin Venu 3 – ružová farba
  • Garmin Forerunner 955 (auto GPS) – oranžová farba
Amazfit Balance: Presnosť merania GPSZdroj: TOUCHIT
Amazfit Balance: Presnosť merania GPS – Prakticky jediný tréning z 10+ aktivít, kde mali Balance problém a ustrelilo ich pri štarte
Amazfit Balance: Presnosť merania GPSZdroj: TOUCHIT
Amazfit Balance: Presnosť merania GPS
Amazfit Balance: Presnosť merania GPSZdroj: TOUCHIT
Amazfit Balance: Presnosť merania GPS
Amazfit Balance: Presnosť merania GPSZdroj: TOUCHIT
Amazfit Balance: Presnosť merania GPS – Amazfit Balance počas Telekom Night Runu ustrelilo najmenej z testovanej štvorice hodiniek
Amazfit Balance: Presnosť merania GPSZdroj: TOUCHIT
Amazfit Balance: Presnosť merania GPS
Amazfit Balance: Presnosť merania GPSZdroj: TOUCHIT
Amazfit Balance: Presnosť merania GPS
Amazfit Balance: Presnosť merania GPSZdroj: TOUCHIT
Amazfit Balance: Presnosť merania GPS
Amazfit Balance: Presnosť merania GPSZdroj: TOUCHIT
Amazfit Balance: Presnosť merania GPS
Amazfit Balance: Presnosť merania GPSZdroj: TOUCHIT
Amazfit Balance: Presnosť merania GPS
Amazfit Balance: Presnosť merania GPSZdroj: TOUCHIT
Amazfit Balance: Presnosť merania GPS

Výdrž až 14 dní

Amazfit Balance majú odolnosť voči vode na úrovni 5 ATM. Hodinky zobrazujú notifikácie z pripojeného telefónu, pričom sa zobrazujú všetci smajlíci. V prípade Android telefónu je možné reagovať cez vopred pripravené rýchle odpovede. Zmazanie notifikácie v hodinkách ju nezmaže z telefónu, čo je škoda.

Výdrž dosahuje až 14 dní bežného používania, resp. 7 dní intenzívneho používania. V prípade Always-on režimu dosahuje výdrž 6 dní. Výdrž batérie v rámci kontinuálneho používania GPS sa pohybuje od 26 do 47 hodín v závislosti od nastavenia presnosti. Moje poznatky z testovania viac-menej súhlasia s tým, čo uvádza výrobca.

  • Nosenie hodiniek cez deň so zapnutým AOD – cca 5 % za 8 hodín
  • Nosenie hodiniek cez deň s vypnutým AOD – cca 4 % za 8 hodín
  • Monitorovanie spánku (8 hodín) – cca 3 %
  • Monitorovanie aktivity s GPS – 4 až 5 % za hodinu s vypnutým AOD
  • Monitorovanie aktivity s GPS – 5 až 6 % za hodinu so zapnutým AOD
  • Monitorovanie aktivity bez GPS – 2 až 3 % za hodinu
Amazfit BalanceZdroj: TOUCHIT
Amazfit Balance

S voliteľným predplatným

K hodinkám Amazfit Balance si môžete aktivovať platené predplatné služieb Zepp Aura a Zepp Fitness Coach. Tieto služby sú voliteľné a neobmedzujú vás z hľadiska prístupu k dátam, ako to robí napríklad Oura Ring.

Zepp Aura obsahuje prístup k rôznym melódiám, ktoré vám pomôžu meditovať či zaspávať a ďalšie odporúčania na základe analýzy histórie vášho spánku. Táto funkcia takisto pomocou umelej inteligencie vyhodnocuje, či máte rizikové indikátory spánkového apnoe, nespavosti a syndrómu RLS.

Zepp Fitness Coach sa odlišuje od funkcie Zepp Coach a ide v podstate o četbota, ktorého sa môžete spýtať na váš tréningový proces. Zároveň vám zobrazí sumárne správy o vašej aktivite za týždeň a mesiac.

Hodinky Balance obsahujú 3-mesačné skúšobné členstvo oboch služieb zadarmo a popravde, zatiaľ som im neprišiel na chuť. Pridaná hodnota, ktorú tieto služby prinášajú, je fajn, avšak nie za tie peniaze, čo si Amazfit pýta. Dôležité je, že hodinky môžete naplno používať aj bez toho, aby ste si za tieto služby platili.

Amazfit BalanceZdroj: TOUCHIT
Amazfit Balance

Verdikt

Amazfit Balance sú výborné hodinky. Ide o najlepšie Amazfit hodinky, ktoré som za posledné roky používal – minimálne v segmente lifestylových hodiniek s dôrazom na všestranné inteligentné a zdravotné funkcie.

Chválim zlepšený dizajn, väčší displej a najmä dve kľúčové nové funkcie – bezkontaktné platby cez Zepp Pay a novú funkciu Readiness. Vďaka nej vám hodinky môžu reálne pomáhať a dávať spätnú väzbu, pokiaľ je toto niečo, čo od hodiniek vyžadujete. Huawei vo svojich hodinkách takúto funkciu neponúka a v prípade Garminu sú alternatívou lifestylové hodinky Vivoactive 5 (299 eur) a Venu 3 (499 eur).

Športové funkcie hodiniek Amazfit Balance sú takisto výborné vzhľadom na cenu hodiniek. Chválim dobrú presnosť GPS, import trás, športové režimy a základné odporúčania tréningov. Z tohto hľadiska budú Amazfit Balance vyhovovať každému bežnému používateľovi.

A pokiaľ riešite, či Huawei Watch GT 4 alebo Amazfit Balance, tak si treba zvážiť dizajn a konštrukciu hodiniek (v tomto smere môže mať Huawei navrch) a tiež aj to, či chcete bezkontaktné platby a funkciu Readiness (v tomto smere má navrch Amazfit).

TIP REDAKCIE

Cena: 249 eur

Zapožičal: Amazfit

Páči sa nám

  • Dobrý pomer cena/funkcie
  • Pekný dizajn hodiniek
  • Verzia s nylonovým remienkom v balení
  • Bezkontaktné platby cez Zepp Pay
  • Nová funkcia Readiness je reálne užitočná
  • Nadštandardné inteligentné funkcie
  • Lepšia kvalita reproduktora a mikrofónu v porovnaní s konkurenciou
  • Množstvo nastavení
  • Výborná presnosť merania GPS vzhľadom k cene
  • Zlepšený senzor tepu
  • Import trás a základné navigačné funkcie
  • Zepp Coach je fajn funkcia, ktorá môže motivovať k pravidelnej aktivite

Nepáči sa nám

  • Strohé a menej detailné ciferníky v porovnaní s konkurenciou
  • Always-on režim je príliš zjednodušený
  • Absencia lokalizácie do slovenčiny (k dispozícii je čeština)
  • Zriedkavé bugy v systéme (napr. vibrovanie kalendára o polnoci, hoci sú hodinky v režime nerušiť)
  • Otočná korunka sa môže niekedy mierne „zaseknúť“, viď. info v texte

poznámka: Presnosť merania tepu počas športovania pomocou optického senzora v hodinkách je individuálna a môže sa líšiť v závislosti od používateľa a športu. Detailnejšie som o tom písal v samostatnom článku TU. To, ako presne hodinky merali tep mne, si môžete pozrieť v grafoch v recenzii. K hodinkám Amazfit Balance je možné pripojiť hrudný pás.

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit