Amazfit sa inšpiroval Garminom a vydáva jedny hodinky za druhými.

DOPLNENÉ: Doplnil som informácie o dostupnosti na Slovensku – hodinky sa dostanú do predaja v prvej polovici júla.

Rodina hodiniek značky Amazfit sa rozrástla o nové modely Cheetah a Cheetah Pro. Ide o prvé hodinky tejto značky, ktoré sú navrhnuté primárne pre bežcov, avšak môžu byť atraktívne aj pre iných športovcov. Cheetah (Pro) tak dopĺňajú odolné hodinky radu T-Rex a lifestylové hodinky GTR a GTS.

Cheetah (Pro) majú dizajn, ktorý pripomína model Amazfit GTR 4. Hodinky sú vyrobené z polyméru, avšak verzia Pro ponúka aj titánový rámik okolo displeja – podobne ako Garmin Forerunner 965. Základný model má 1,39-palcový AMOLED displej (454 × 454 px), verzia Pro má o niečo väčší displej s uhlopriečkou 1,45 palca (480 × 480 px). Maximálny jas je v oboch prípadoch 1000 nitov.

Amazfit Cheetah (Pro)Zdroj: Amazfit
Amazfit Cheetah (Pro)

Ľahké a s presnejším meraním GPS

Hodinky lákajú nízkou hmotnosťou, ktorá je bez remienka iba 32 gramov, resp. 34 gramov v prípade verzie Pro. Jednotlivé verzie sa odlišujú aj priloženým remienkom – základný model má gumový remienok, verzia Pro je vybavená nylonovým remienkom. A v neposlednom rade – verzia Pro má zabudovaný mikrofón a reproduktor, ktoré vo výbave základnej verzie nenájdete. Cheetah Pro teda ponúkajú aj Bluetooth telefonovanie z pripojeného smartfónu.

Okrem vyššie uvedených rozdielov sú vlastnosti oboch hodiniek prakticky totožné. Výrobca sa chváli najmä zlepšenou presnosťou merania dvojpásmového GPS čipu, ktorý podľa jeho slov dokáže zachytiť takmer 100 % satelitných signálov. Štandardné smart hodinky vraj zachytávajú iba 50 % signálov, avšak Amazfit bližšie nedefinuje, o aké hodinky ide.

Amazfit Cheetah ProZdroj: @rquandt
Amazfit Cheetah Pro

Offline mapy a starší senzor tepu

Amazfit Cheetah (Pro) tiež ponúkajú podporu pre offline mapy, ktoré si do hodiniek stiahnete podobným spôsobom, ako keď si sťahujete Google Mapy do vášho smartfónu. A vo výbave je tiež nová funkcia Zepp Coach, ktorú medzičasom dostali aj niektoré staršie Amazfit hodinky (napr. GTR 4 a GTS 4), a ktorá vám vygeneruje bežecký tréningový plán.

Optický senzor tepu je BioTracker 3. generácie. Amazfit už síce vyrobil aj štvrtú generáciu tohto senzora, ktorú zakomponoval do hodiniek GTR 4 a GTS 4, avšak z hľadiska monitorovania behania a niektorých športov pravdepodobne vyhodnotil, že tretia generácia je spoľahlivejšia. Minimálne ja som mal taký pocit, keď som testoval hodinky Amazfit GTR 3 Pro, T-Rex 2, GTR 4 a GTS 4.

Amazfit CheetahZdroj: @rquandt
Amazfit Cheetah

Výdrž až 14 dní

Amazfit Cheetah (Pro) majú okrem spomenutých funkcií aj všetky ostatné zdravotné a športové funkcie, ktoré sú dostupné aj v iných hodinkách tohto výrobcu. Výdrž batérie dosahuje až 14 dní, resp. 7 dní v prípade intenzívneho používania. Ďalšie detaily si môžete pozrieť priamo na webe výrobcu:

Nové hodinky sú v predaji na vybraných trhoch za cenu 230 eur za model Cheetah a 300 eur za Cheetah Pro. Na Slovensku budú v predaji v prvej polovici júla.

Zdroj: amazfit, amazfit

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit

Komentáre sú uzavreté