Službu Fitbit Pay môžete využívať do 29. júla 2024.

Google kúpil Fitbit v januári 2021. Jeho technológie integroval do smart hodiniek Pixel Watch a vykonal viacero rozhodnutí, ktoré naznačovali určitý úpadok Fitbit zariadení a fanúšikov tejto značky nepotešili.

S príchodom hodiniek Fitbit Sense 2 prišla aj podpora pre niektoré Google aplikácie – okrem iného pre Google Peňaženku, ktorú ste mohli využívať na bezkontaktné platenie. Google Peňaženka fungovala spoločne s platobným systémom Fitbit Pay, avšak bolo zrejmé, že druhé menované riešenie skôr či neskôr skončí.

Google oznámil, že Fitbit Pay skončí k dátumu 29. júl 2024 a nahradí ho Google Peňaženka. Pokiaľ Fitbit Pay používate, môžete ju využívať do spomenutého dátumu. Pokiaľ ju ešte nevyužívate, platobnú kartu si už do Fitbit Pay ani nenahráte.

Z praktického hľadiska však túto zmenu nepovažujem za negatívnu. Google Peňaženka a platenie cez Google Pay majú na Slovensku výrazne lepšiu podporu zo strany bánk, ako má Fitbit Pay. V praxi to znamená, že pokiaľ máte Fitbit hodinky či náramok s podporou pre bezkontaktné platby a Fitbit Pay ste nevyužívali kvôli absencii vašej banky, s príchodom Google Peňaženky možno túto funkciu konečne využijete.

Prechod z Fitbit Pay na Google Pay nie je bezproblémový

Toľko teória. V praxi však prechod z Fitbit Pay na Google Pay nie je taký bezproblémový, ako by sa dalo očakávať. Čitateľ Milan sa so mnou podelil s jeho osobnými skúsenosťami v rámci núteného prechodu z platobného systému z Fitbit Pay na Google Pay v prípade fitnes náramku Fitbit Charge 5.

Po prechode na Google Pay mu platby prestali fungovať, pretože pri pokuse o platbu väčšinou náramok zamrzol. Nepomáhalo ani odinštalovanie či opätovné pridanie karty. Tento problém hlásia používatelia aj na diskusných fórach Fitbit a Google pracuje na jeho odstránení. Snáď ho stihne 100 % odstrániť do 29. júla.

Google Peňaženka bude dostupná pre všetky Fitbit zariadenia, ktoré umožňujú bezkontaktné platenie. Nová aplikácia by sa mala objaviť vo vašom Fitbit zariadení počas najbližších dní.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit