Radi chodíte na prechádzky alebo športujete? Môžete tým pomáhať iným.

APPkA je názov prvej slovenskej charitatívnej mobilnej aplikácie, ktorá je dostupná pre Android a iOS. Ide o projekt občianskeho združenia Asociácia pomoci postihnutým – APPA, ktorý funguje na jednoduchom princípe – spálené kalórie môžete premeniť na príspevky pre charitu.

Pokiaľ chcete aj vy takýmto spôsobom pomáhať, stačí si stiahnuť aplikáciu z obchodu App Store, resp. Google Play, vytvoriť si účet (alebo sa rýchlo prihlásiť cez Apple či Google účet) a rozhodnúť sa, komu venujete vaše spálené kalórie.

Aplikácia APPkA premení spálené kalórie na príspevky pre charituZdroj: TOUCHIT
Aplikácia APPkA premení spálené kalórie na príspevky pre charitu

Ja som aplikáciu APPkA vyskúšal na iPhone. Po úvodnom prihlásení som mal možnosť prepojiť aplikáciu s platformou Apple Zdravie, vďaka čomu sa mi do aplikácie stiahla história spálených kalórii a mohol som okamžite darovať kalórie, ktoré som spálil za posledných sedem dní.

Aplikácia APPkA funguje od apríla 2023. Podľa slov tvorcov pomohla už 16 ľuďom, ktorým sa podarilo získať 2000 eur – každému z nich. Dnes má aplikáciu stiahnutú takmer 9000 používateľov a ich počet rastie. Občianske združenie APPA, ktoré stojí za týmto projektom, už 14 rokov pomáha rodinám, v ktorých žije telesne znevýhodnené dieťa alebo dospelý.

Aplikácia APPkAZdroj: APPkA
Aplikácia APPkA

Zdroj: APPkA

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit