Hodinky od Applu fungujú iba s iPhonom, avšak nie so všetkými modelmi.

Pokiaľ zvažujete kúpu nových Apple Watch, je vhodné skontrolovať, či používate iPhone, ku ktorému je možné hodinky od Applu pripojiť. Niekto by povedal, že je to samozrejmosť, avšak v špecifických prípadoch môže nastať situácia, keď sa v rodine dedia iPhony a zrazu zistíte, že k niektorému z nich už nie je možné Apple Watch pripojiť.

K dátumu január 2024 platí, že Apple Watch je možné pripojiť iba k iPhonom, ktoré majú nainštalovaný operačný systém iOS 17 alebo novší. Znamená to, že potrebujete iPhone XS alebo novší model, keďže pre staršie iPhony už nie je k dispozícii aktualizácia na iOS 17.

Je možné, že k starším iPhonom by sa vám mohlo podariť pripojiť staršie Apple Watch (napríklad z druhej ruky), ktoré ešte neboli zaktualizované na najnovšiu verziu systému watchOS 10. Pre účely tohto článku však počítam s tým, že kupujete nové Apple Watch, ktoré už majú systém watchOS 10 predinštalovaný.

Aktuálne informácie o požiadavkách hodiniek Apple Watch na iPhone a operačný systém iOS si môžete kedykoľvek skontrolovať aj na webe Applu, TU. Tento článok však budem pravidelne aktualizovať, aby odzrkadľoval aktuálny stav.

Zdroj: Apple

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit