Okrem základných Apple Watch 9 sa ukázali aj Apple Watch Ultra 2.

Po boku základných hodiniek Apple Watch Series 9 predstavil Apple aj hodinky s názvom Apple Watch Ultra 2. Tieto prémiové hodinky rovnako poháňa čip S9, ktorý má ponúknuť výraznejšie vyšší výkon v porovnaní s predošlou generáciou.

Apple Watch Ultra 2, rovnako ako základná generácia, podporujú gesto dvojitým poklepaním prsta (Double Tap) pre prijatie alebo ukončenie hovoru, resp. vyvolanie inej akcie. Ovládanie hodiniek bude vďaka tomu pohodlnejšie a aj toto je jedna z výhod nového procesora S9. Apple Watch Ultra 2 tiež ponúkajú UWB čip druhej generácie pre presnejšie lokalizovanie iného zariadenia.

Apple Watch Ultra 2: Gesto Double TapZdroj: Apple
Apple Watch Ultra 2: Gesto Double Tap

Displej je ešte lepší

Apple dokázal v prípade Apple Watch Ultra 2 opäť zvýšiť jas displeja, a to na úroveň až 3000 nitov. Je to najviac spomedzi všetkých smart hodiniek na trhu. Ultra verzia hodiniek navyše podporuje špeciálne ciferníky určené len pre túto generáciu hodiniek.

K dispozícii je tiež ambientný displej pre lepšie používanie hodiniek napríklad v tme. Apple Watch Ultra 2 budú automaticky meniť svoje pozadie ciferníka podľa okolitého osvetlenia.

Apple Watch Ultra 2
Apple Watch Ultra 2

Výdrž je pre náročnejších používateľov

Apple Watch Ultra 2 majú rovnakú výdrž ako prvá generácia, čo v praxi znamená až 36 hodín, resp. až 72 hodín v režime Low Power Mode. V praxi sme však počas testovania prvých Apple Watch Ultra dosahovali výdrž na úrovni dvoch dní aj v štandardnom režime.

Ostatné parametre hodiniek, s výnimkou 64 GB úložiska, sú rovnaké ako v prípade prvej generácie. Znamená to, že Apple Watch Ultra 2 ponúkajú 49 mm titánové puzdro, majú odolnosť voči vode na úrovni 10 ATM, pričom sa s nimi môžete reálne potápať do hĺbky 40 metrov. Hodinky tiež spĺňajú vojenské štandardy odolnosti MIL-STD 810H. Vo výbave je aj špeciálne akčné tlačidlo a dvojpásmové GPS.

Ak vás zaujímajú detaily, pozrite si našu videorecenziu prvej generácie, aby ste mali predstavu, čo môžete očakávať aj od druhej generácie.

Za 899 eur

Predaj nových Apple Watch Ultra 2 začína rovnako ako v prípade Apple Watch Series 922. septembra. Európska cena je 899 eur, čo je o 100 eur menej ako v prípade prvej generácie. Dostupné sú iba v LTE verzii.

Zdroj: Apple

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.