Už čoskoro.

Značka COROS sa na trhu s inteligentnými hodinkami zjavila ako blesk z jasného neba a spôsobila malú revolúciu v tom, ako používatelia vnímajú outdoorové hodinky. Nielenže sa stala jednou z mála spoločností, ktorej produkty dokázali priamo konkurovať Garminu, ale zároveň nastavila nový štandard vo výdrži batérie a ukázala nový pohľad “na vec. Práve táto stratégia dokázala na veľa zákazníkov Garminu účinne zafungovať. COROS má vo svojom portfóliu poväčšine hodinky zamerané na bežcov, ultrabežcov až po vyznávačov outdooru, čo sa spoločnosť snaží opäť všetkým pripomenúť novým modelom Vertix 2s, ktorý vychádza z modelu Vertix 2. Našťastie vylepšení ponúka novinka viac, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať.

COROS však chce športovej verejnosti opäť dokázať, že má ambície vstúpiť aj do ďalších športových odvetví. Pripomeňme si, že práve model Vertix 2 si vyslúžil nemalú kritiku za chýbajúcu podporu ANT/ANT+ pre pripojenie cyklopríslušenstva, čo sa spoločnosť bude snažiť odčiniť už o pár dní. COROS totižto začal rozposielať upútavku na nový produkt, ktorý bude na trh uvedený v júni. 

COROS DuraZdroj: COROS
COROS Dura

Na prvý pohľad bolo jasné, že nepôjde o hodinky a ani nič podobné, pričom nový POD s podobným dizajnom bol na trh uvedený iba nedávno. Po krátkom skúmaní tmavej siluety z e-mailu bolo takmer okamžite jasné, že COROS má v pláne predstaviť cyklopočítač, čo spoločnosť medzičasom aj oficiálne potvrdila. Značka ho popisuje ako „dokonalé cyklistické dobrodružstvo a tréningového spoločníka“. Aj označenie Dura dokáže čo to naznačiť. V prvom rade ide o dlhú výdrž, čím sú produkty značky COROS známe. Po druhé, so slovom Dura sa cestní cyklisti stretávajú veľmi dlho v spojitosti so sadami Dura Ace, ktoré predstavujú vrchol ponuky spoločnosti Shimano.

Je tak možné, že COROS onedlho skutočne predstaví cyklopočítač najvyššej kvality, aby sa stal synonymom týchto produktov. Je takmer isté, že tento produkt sa stane priamou konkurenciou pre cyklopočítače Garmin, Wahoo a Hammerhead. Na cyklopočítači Dura je však vidieť aj jeden detail, ktorým je tlačidlo na pravej strane. Zdá sa, že by mohlo ísť o digitálnu korunku, ktorá je typická pre značku COROS.

Či to tak skutočne bude, dozvieme sa už čoskoro.

Zdroj: COROS

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.