Prinášajú viacero zlepšení z vlajkovej lode Edge 1050.

Garmin uviedol v lete na trh novú vlajkovú loď medzi cyklopočítačmi, model Edge 1050. Novinka priniesla úplne nový LCD displej s maximálnym jasom 1000 nitov, ale aj množstvo nových softvérových funkcií, ako sú hlásenia na nebezpečenstvá na ceste. Funguje to podobne ako v prípade navigácie Waze.

Nové funkcie z cyklopočítača Edge 1050 sú aktuálne dostupné aj pre modely Edge 540, 840 a 1040 a časť funkcií dostal model Edge Explore 2. Novinky sú súčasťou veľkej septembrovej aktualizácie, ktorú by ste už mali mať stiahnutú vo vašom cyklopočítači aj vy, nakoľko je dostupná niekoľko týždňov.

V prípade modelov Edge 540 až 1040 ide o verziu 24.18 (resp. jej opravenú verziu 24.19). Edge Explore 2 dostal veľkú aktualizáciu na verziu 24.20 pred pár dňami.

Garmin Edge 1050Zdroj: TOUCHIT
Cyklopočítače Garmin Edge ponúkajú nové funkcie, ktoré možno definovať ako Waze pre cyklistov

Hlásenia o nebezpečenstvách, detailnejšie informácie o cestách, skupinová jazda a zlepšený Garmin Coach

Cyklopočítače Edge 540, 840, 1040 a Explore 2 po novom podporujú zobrazovanie a zdieľanie hlásení o nebezpečenstvách na ceste a taktiež ponúkajú detailnejšie informácie o spevnených a nespevnených cestách. Pribudli aj funkcie na prepojenie s kamarátmi s cyklopočítačmi Edge počas spoločných jázd. Všetky modely zobrazujú bezpečnostné informácie o prípadných nehodách, Edge 540, 840 a 1040 vám navyše umožnia súperiť a komunikovať s kamarátmi počas jazdy.

Cyklopočítače Edge 540, 840, 1040 takisto dostali aj zlepšeného trénera Garmin Coach, ktorý po novom ponúka ešte lepšie prispôsobenie tréningových plánov vašej kondícii a aktuálnemu stavu. Plán sa každý deň prispôsobuje vašej aktuálnej kondícii, tréningu, regenerácii, spánku a prípadne aj jet lagu. Zlepšený Garmin Coach je k dispozícii aj pre Edge 1050.

Poslednou novinkou septembrovej aktualizácie je funkcia Garmin Share. Pomocou nej môžete rýchlo zdieľať uložené polohy, trasy a cvičenia s inými Garmin hodinkami a cyklopočítačmi Edge.

Zdroj: Garmin

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit