Fitbit predstavil novú generáciu svojho obľúbeného fitnes náramku.

Fitbit Charge je fitnes náramok, ktorý patrí medzi ikonické produkty tejto značky. Fitbit oznámil už jeho šiestu generáciu s názvom Fitbit Charge 6, ktorá prináša viacero zlepšení – do výbavy náramku pribudli Google aplikácie, zlepšila sa presnosť merania tepu a novinkou je aj bočné dotykové tlačidlo s haptickou spätnou väzbou.

Fitbit Charge 6 vyzerá na prvý pohľad rovnako ako piata generácia, Fitbit Charge 5. Hlavným rozdielom v dizajne je už spomenuté bočné tlačidlo, ktoré sa nachádza na ľavom boku. Nejde o hardvérové tlačidlo, takže sa nedá stláčať, avšak na váš dotyk zareaguje haptickou spätnou väzbou. Náramok má plne farebný 1-palcový AMOLED displej. Maximálny jas výrobca neuvádza, v prípade 5. generácie dosahoval 450 nitov.

Fitbit Charge 6Zdroj: Fitbit
Fitbit Charge 6

Presnejšie meranie tepu a Google aplikácie

Fitbit sa v prípade novinky chváli najmä presnejším meraním tepu počas cvičenia, nakoľko využíva strojové učenie a umelú inteligenciu, aby poskytol (podľa výrobcu) až o 60 % vyššiu presnosť merania tepu počas náročných aktivít, ako je napríklad HIIT cvičenie. Srdcový tep tiež môžete vysielať priamo do kompatibilného stroja na cvičenie.

Ďalšou novinkou je zvýšenie športových režimov z 20 na 40 a nové predinštalované Google aplikácie. Pomocou nich môžete ovládať prehrávanie hudby cez YouTube Music v pripojenom telefóne a zobrazovať si navigačné pokyny cez Mapy Google. Náramok tiež obsahuje aplikáciu Google Peňaženka a umožňuje bezkontaktne platiť cez Google Pay.

Fitbit Charge 6Zdroj: Fitbit
Fitbit Charge 6

Tradičné funkcie a tradičná výdrž

Ostatné funkcie sú viac-menej totožné s piatou generáciou. K dispozícii je zabudované GPS s podporou satelitných systémov GPS a GLONASS a zdravotné funkcie, ako sú meranie tepu, okysličenia krvi a počítanie minút aktivity. Z pokročilejších funkcií ponúka fitnes náramok aj meranie EKG či meranie stresu pomocou elektrodermálnej aktivity.

Fitbit Charge 6 tiež vyhodnocuje zmenu teploty pokožky a vypočíta vám pripravenosť na deň. Odolnosť voči vode je na úrovni 5 ATM a náramok ponúka výdrž až 7 dní. Fitnes náramok je v predpredaji za 160 eur cez oficiálny Fitbit web. Nie je známe, či bude na Slovensku v predaji aj prostredníctvom predajcov tretích strán.

Fitbit Charge 6Zdroj: Fitbit
Fitbit Charge 6

Zdroj: Fitbit

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit